ostueesõiguse tehingu teostamise tähtaeg

Kaiu 26.05.2017 20:47 (6 aastat tagasi)

KAs kusagil on sätestatud, kui kiirelt tuleb peale ostueesõiguse avalduse tegemist teostada ostueesõiguse tehing notaris? Meil on tekkinud olukord, kus kaasomanik tegi tähtaegselt ostueesõiguse avalduse, kuid samas esitas meile nõude alandada müügilepingu hinda, millest oleme keeldunud. Nüüd aga on kaasomanik pannud juba 3 notariaega, aga pole ühelegi kohale tulnud. Kaua tal nii venitada n võimalik, kas kusagil on olemas piirang, mis aja jooksul tuleb tehing vormistada?

A 29.05.2017 10:17 (6 aastat tagasi)

Ostueesõiguse teostamise avaldus peab kinnisasja puhul olema notariaalne, juhul kui avaldus on muus vormis, siis on see tühine. Ostueesõiguse teostamise avalduse esitamisega loetakse ostueesõigust omava isiku ja müüja vahel sõlmituks müügileping samadel tingimustel, milles müüja ostjaga kokku leppis.

KAiu 6.06.2017 22:54 (6 aastat tagasi)

Avaldus ongi notariaalne. Kuid ostueesõiguse avalduse teinud isik ei ole täitnud oma kohustusi müüja ees, avalduse esitamisest on möödunud praeguseks juba 3,5 kuud. Naine väidab, et hind oli näiline ja tegelikult sellist tehingut teha ei tahetud ja tahab oma ostueesõigust teostada hinnaga, millega minu vanaema esmalt talle asja pakkus. Samas ei olnud ta ise selle hinnaga ostmisest huvitatud, peale seda leidis vanaema inimesed, kes olid nõus maksma kõrgemat hinda. Avalduse esitaja aga ei ole ilmunud notarisse omandi vormistamiseks ning kõik asjad seisavad.

A 7.06.2017 09:45 (6 aastat tagasi)

Sellisel juhul võib müüja taganeda müügilepingust ostueesõiguse teostamise avalduse esitanud isikuga, saates talle lepingust taganemise avalduse (VÕS § 116-118, § 188) ning seejärel viia lõpule müügitehing müüja ja ostja vahel, vormistades notari juures omandi üleandmise.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.