Üürniku tekitatud kahju üürikorteris

kati 7.08.2017 20:34 (6 aastat tagasi)

Tere! Üürnikul juhtus üürikorteris õnnetus (parfüümipudel kukkus, valamul killud väljas ja mõraline) ja lõhkus vannitoas valamu (valamu on soetatud ühtse komplektina valamu+kapp). Korterist välja kolides teatas õnnetusest üürileandjat ja sai kokku lepitud et üürnik katab uue valamu kulud. Üürileandja on teatanud üürnikule eelistused (mõistliku hinnaga ja samades mõõtudes sarnane toode poes ehk uus valamu+kapp komplekt) või ka variandi et üürnik ostab omal riskil (mõõdud ja toote info üürnikule saadetud) uue valamu mis peaks sobituma olemasolevale kapile. Üürnik arvab et lihtsalt valamu ostmine oleks soodsam aga riskantne ja uut valamu+kapp komplekti ostes peaks olema kulud jagatud proportsionaalselt ehk uue asja eest peaks maksma nii üürnik kui ka üürileandja sest kapp on ju iseenesest terve. Siinkohal küsikski et kui üürnik on tekitanud üürikorteris üürileandjale sellist sorti kahju siis kes selle eest peaks vastutama ja maksma? Üürileandja soov ei ole saada tulu ega paremat toodet. Ette tänades! K

Baret 8.08.2017 18:39 (6 aastat tagasi)

Sellised küsimused lahendatakse poolte omavahelise kokkuleppe alusel, kui kokkulepet ei saavutata - tuleb pöörduda kohtusse. Iseenesest üürniku argumentatsioon on mõistlik, tegemist ei olnud ju uue tootega vaid kasutatud, seega uue poti või komplekti ostmisel tuleks jagada kulutusi.

stv 12.08.2017 15:41 (6 aastat tagasi)

Miks peaks üürileandja kandma mingeid kulutusi kui üürnik asja ära lõhkus. Üürnik peab taastama endise olukorra, kas asendama valamu, kui sobivat valamut ei ole siis ka kapi.

Baret 19.08.2017 07:01 (6 aastat tagasi)

peabki endise olukorra taastama ehk ainult kasutatud valamu paigaldama. Endine olukord ei ole ju tuttuus valamu ja kapp.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.