Kas kohtutaituril on juurdepaas tootamise registri

Alex 9.08.2017 16:14 (6 aastat tagasi)

Tere, 1) Kui töötaja alustab tööd kas teda saab lisada töötamise registri näiteks kuu lõppus? 2) Kas kohtutäiturite abi on juurdepääs töötamise registrisse? Idee on lihtsalt maksta ajutisele töötajatele palka täies ulatuses :)

bebu 9.08.2017 23:49 (6 aastat tagasi)

Kui sa oled tööandja, siis võiksid kasvõi natuke seadusi tunda - töötaja peab olema registreeritud ENNE tööle asumist: Töölepingu korral tuleb töötamise alustamine registris registreerida hiljemalt tööd tegeva isiku tööle asumise hetkeks või võlaõiguslike lepingute korral töötamise alustamiseks on lepingu jõustumise kuupäev, mis üldjuhul on lepingu allkirjastamise kuupäev. Kui see toimub hiljem on tegemist rikkumisega! Kohtutäituri ligipääs pole kuskil reguleeritud, kuid tal on ligipääs võlgnmiku kontole. Mustalt makstes saad sa teda "aidata", aga võid endale ka EMTA karistus ekale tõmmata.

Roman 10.08.2017 03:47 (6 aastat tagasi)

Tööandja ei pea töötaja palgast enne midagi kinni kui töötasu arestimise käsk on kohale jõudnud. Kohtutäiturile vastate et tegemist oli ajutise töötajaga kellele palk juba välja makstud. Alati on võimalik maksta palk sularahas, seda ei saa keegi ära võtta.Palgamaksmise kuupäeva ei näe tätiur kuskilt. Pangakontolt saab täitur alati raha kätte kui see ületab miinimumpalga suuruse.

Pb 11.08.2017 14:41 (6 aastat tagasi)

Lisad töötajate registrisse tagasiulatuvalt, rikud muidugi seadust sellega, aga suure tõenäosusega karistust ei järgne. Tagasiulatuvalt saad parandada ka eelmise kuu deklaratsiooni, kus deklareerid tööjõumaksud.

kogemus 16.08.2017 13:40 (6 aastat tagasi)

Registreerisime kuu algul TÖR-is uue töötaja. Paari päeva pärast olid kahe kohtutäituri nõuded firmajuhi e-mailile saabunud. Järelikult kohtutäituritel on väga kiire ligipääs TÖR-ile. Tavapäraselt peab töötaja palgast kätte saama 470 eurot kuu kohta, elatise sissenõude puhul vaid pool sellest, ülejäänud palk tuleb kanda kohtutäiturile ja nii iga kuu.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.