kuidas leida inimest

kreeteliis 11.11.2017 07:25 (6 aastat tagasi)

kuidas leida inimest kes on meelega ära kadunud. st. ei ole huvitatud enda leidmisest? rahvastikuregistri andmeid ta muutnud ei ole, nagu elaks seal kus ta viimati oli. aga seal teda ju ometi enam ei ole. naabritest keegi ei tea, kus suunas läks. KOV saatis kirja, et nemad ei tea tema uut aadressi jne. Advokaat ka laiutab käsi. Kuna otsitaval ei ole mingit maist vara peale isiklike asjade, siis ei ole ta ka kuskil avalikus registris arvel. Perearst oleks variant, kuid nemad ei anna ka infot välja. Tegu pensionieas isikuga, kellel vaevalt töökohtagi on. Kas tõesti ei ole mitte mingit võimalust? Politsei ei võta enne kohtu korraldust midagi ette. Selleks et saada kohtu korraldus, ei piisa minu soovist seda inimest leida. Ta on mulle tekitanud palju juriidilisi probleeme ja tahan nüüd et ta nende tekitamise eest vastutab. Aga ei ole kellelegi teatada, sest keegi ei suuda teda leida. Mis variandid nüüd siis on?

BB 11.11.2017 09:51 (6 aastat tagasi)

Kuigi see organisatsioon just selliste inimeste leidmistega ei tegele proovi nendega ühendust võtta äkki nende spetsialistid annavad head nõu. Kuigi kirjeldatud olukorras on inimese leidmine suht võimatu, http://www.kadunud.ee/keda-me-aitame

Pb 12.11.2017 09:56 (6 aastat tagasi)

Kui mingi kohtuasi pooleli, siis paluge, et kohus selgitaks välja isiku elukoha (politsei, perearsti kaudu). Ilmselt isik teadlikult varjab oma asukohta.

Võlanõudja Volli 13.11.2017 12:18 (6 aastat tagasi)

Ega seaduslikult polegi võimalik kellegi elukohta või töökohta jne välj selgitada.Toon ühe lihtsa näite:piltlikult öeldes võite endale näiteks firma teha ning annate sinna suvalise aadressi.Parim kõigile kui seda aadressi ei eksisteeri, sest siis lähevad sinna saadetud kirjad eitea kuhu või jäävad postkontorisse.Halvemal juhul saab petturfirmale adresseeritud kirjad keegi suvaline, kellel võib,aga ei pruugi olla reaalselt mingitki seost antud isikuga.Ehk siis kui saategi kuskilt mingi teise aadressi, siis mitte miski ei ütle,kas inimene elab seal aadressil või on lihtsalt "suitsukatteks" antud selline aadress. Politsei läheb aadressi kontrollima ainult mingite kindlate kuritegude puhul ja kui omanik või sealsed elanikud ütlevad, et sellist inimest seal ei ela, siis sinnapaika see asi jääb ka, sest niiöelda täiendavate tõendite saamiseks peaks hakkama omanikku pealt kuulama,mida mingite tsiviilasjade puhul kindlasti ei tehta,sest nagu juba mainisin, siis kes soovib ennast peita, arveldab sularahas ning annab kõikjale aadresse ja telefoninumbreid, mis kas ei tööta või talle ei kuulu.

Onari Kämmal 13.11.2017 19:33 (6 aastat tagasi)

Mitte-eksisteerivat aadressi ei õnnestu firma juriidiliseks aadressiks anda, kuna Äriregister sisestab selle enda süsteemi formaadis, kus talle läheb külge ka Maa-ameti aadressiregistri (ADS) tunnus. Kui sellist aadressi ei eksisteeri, siis keelduvad kannet tegemast. Isiklik kogemus kunagi täiesti eksisteeriva aadressiga, mida ADS-is miskil põhjusel ei olnud.

marii 14.11.2017 06:12 (6 aastat tagasi)

kas elavast inimesest eesti piires ei jää siis mitte mingit märki üldse maha? võimalik jah et perearsti juures ei käi, hambaarsti juures ka mitte. pension laekub kontole ja võimalik et sularahas seda kunagi välja ei võetagi. telefonis kasutab kõnekaarti. kustkaudu veel võiks jälgi ajada?.tööl ilmselt ei käi, suure tõenäosusega mõne mammi juures üüril. auto on , aga numbrit ei tea.

nohu 14.11.2017 07:00 (6 aastat tagasi)

Ega seaduslikke võimalusi kellegi leidmiseks polegi,kes ennast varjab ning kui pole tagaotsitav politsei poolt seoses mõne kuriteoga,siis on ka politsei ressursid piiratud.Aga see vajaks täpsemat selgitamist ja oleneks vägagi palju sellest, millised on selle isiku ja otsija suhted,kas sugulus,mingid võlasuhted,ei olda sugulased jne.Oleneb muidugi ka summadest.

kreeteliis 4.12.2017 08:25 (6 aastat tagasi)

mis on ebaseaduslikud võimalused leida üles kadunud isik. kes on meelega kaotsis. olen esitanud küsimusi raamatukogudele, perearstikeskustele, vallavalitsustele ... keegi ei tunnista et teavad sellist isikut. mis võimalused veel on? advokaadi juures ootab kättetoimetamist tähitud kiri, ei saa siiani kuskile saata. kohtutäiturid kes tegelevad dokumentide kättetoimetamisega, toimetavad neid kätte ainult siis, kui aadress on teada. praegusel juhul aadressi teada ei ole. mida ometi teha? isik kasutab oma pangakaarti, sõidab ringi autoga , elab kuskil, magab kuskil, käib poes jne. no kuidas ei ole võimalik leida üles.

killerpenguin 4.12.2017 13:19 (6 aastat tagasi)

Ebaseaduslikud võimalused oleks leida ja palgata mõni hea häkker, kes suudaks talle arvutisse sisse muukida või saad vast isegi aru.Noh ja egas raamatukogud,perearstikeskused,vallavalitsus jne ei saa ega tohi sulle andmeid niimoodi suvalt küll jagada-see juba ise ebaseaduslik.Pealegi kes ütleks, et kui mingit aadressi ka tõeliselt teatakse, et see õige oleks.Pakun, et perearstile või raamatukogule jne võib öelda suvalise aadressi, sest kui teenuseid ei kasuta või võlgu ega probleeme ei tekita, siis ei huvita kedagi.

A 4.12.2017 09:21 (6 aastat tagasi)

Kui otsid isikut selleks, et talle mingit nõuet esitada, tee kohtule hagiavaldus ning palu see kostjale avalikult kätte toimetada ning samuti palud hagiavalduses kohtult, et kohus teeks tagaseljaotsuse, kui kostja hagiavaldusele tähtaegselt ei vasta.

kreeteliis 5.12.2017 08:59 (6 aastat tagasi)

kohtusse hagi andmine on kallis. ei ole seda kaheksat sada kuskilt võtta

A 5.12.2017 10:01 (6 aastat tagasi)

No mis sest inimesest siis üldse otsid? Arvad et saad ta kuskilt kogemata kätte, küsid oma raha ja ning ta kohe laobki sulle selle peo peale? Mingit muud õiguspärast viisi peale kohtussepöördumise, et panna keegi vastutama ei ole veel välja mõeldud. Loomulikult ei ole ka kohtusse pöördumine mingi võluvits ning kui saad ka kohtulahendi kätte, võib selguda, et võtta ei ole selt inimeselt midagi.

kreeteliis 5.12.2017 17:48 (6 aastat tagasi)

ei küsi oma raha. pistaks talle näpu vahele kirja, kus annan teada, et nüüd teeme tasaarveldust. tema võlad minu võlgade vastu ja oleme tasa. see mis üle jääb, selle kingin talle. ja kui talle ei sobi, siis andku ise kohtusse. aga hetkel ripub minu pea kohal kohtu määrus, et olen talle võlgu ja kohustun maksma igal kuul vähemalt korra. kui ta sellega kohtutäiturile lehvitab, siis ongi too mu ukse taga. saaks kirja üle anda. oleks see mure murtud

A 6.12.2017 09:13 (6 aastat tagasi)

TsÜS § 69 lg 5 Tahteavalduse võib teisele isikule teha ka kohtutäituri vahendusel täitemenetluse seadustikus sätestatud korras. TMS § 212-216

kreeteliis 7.12.2017 08:02 (6 aastat tagasi)

kohtutäitur tegeleb asjaga ainult siis on kui kirja saaja isiku aadress olemas. kui aadressi ei ole teada, ei tegele sellega mitte üks kohtutäitur

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.