kohtutäitur

pensionär 3.02.2018 15:49 (6 aastat tagasi)

Tere! Tahtsin teada selle uue seaduse jõustumise kohta, nimelt mul kaks kohtutäiturit, kuna olen pensionär, siis varemalt polnud neil õigust midagi kinni pidada, sest pension palju väiksem kui miinimumpalk, kuigi esimene täitur võttis ikkagi 22.11 euri maha , millest polnud mina teadlik, alles siis kui hakkasin võrdlema mehe ja minu pensioni suurust, taipasin, et midagi valesti. Kirjutasin täiturile ja ta tagastas eelneva kuu mahavõetud summa ja kõik. Nüüd tahaks teada, kas mõlemad täiturid võivad võtta kumbki 20% maha, kuigi on öeldud, et ajaliselt esimene täitur, aga nad teevad ju mis tahavad! Tänud kui keegi oskab kompetentselt vastata

A 3.02.2018 16:12 (6 aastat tagasi)

Pank täidab arestimisakti nende saabumise järjekorras, seega järjekorras teine täitur hakkab raha saama siis, kui esimese nõuded täidetud.

T.M 4.02.2018 08:40 (6 aastat tagasi)

Kui arestimisakt saadeti otse Sotsiaalkindlustusametisse, siis võetakse kuni 50% pensionist ehk makstakse mõlemale täiturile korraga. Sellise info leiate siit .. https://www.sotsiaalkindlustusamet.ee/et/pension-toetused/pensioni-saajale#Pensionist%20tasaarvestamine Täitemenetluse seadustiku alusel võib kinni pidada kuni 50% pensionist, kuid sulle peab kätte jääma vähemalt pool rahvapensioni määrast. Kui sa ei ole rahul kohtutäituri esitatud nõudega, siis soovitame sul pöörduda otse sinu asja menetleva kohtutäituri või Kohtutäiturite- ja Pankrotihaldurite Koja poole.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.