kohtutäitur

Sandra 13.06.2018 16:32 (5 aastat tagasi)

Küsimus selline, kui asi an jõudnud kohtutäituri juurde kas siis ka veel intress jookseb võla summalt või saan arvestada et kui tasun summa ja sellega ka lugu lõpeb. Kui olen 960.- võlgu ja hakkan tasuma osamaksetega kas siis kui lõpuks kogu summa st 960 tasutud siis lõpetatakse kohtutäituri juures mu teema ja intressi üllatusi enam ei tule. Summa nüütseks väiksem sest tuluka rahadest automaatselt ju ka võeti maha st. nüüd olen vist 563 võlgu. Kuid pangaarve ikka 960.- arestitud. Kuid kui mu puhkuse rahad tulevad ja automüügi rahad siis kas kohtutäitur võtab mu kontolt 960 ikka maha või ta peab arvestama ka seda et ta on juba tuluka rahadest oma osa saand. Ja ega ta siis mingeid intresse veel nõudma ei hakka.

wysj 13.06.2018 17:57 (5 aastat tagasi)

Ikka nõuab, niikaua kuni KOGU võlgnevus pole tasutud, saab ka intresse/viiviseid võtta..

Sandra A 13.06.2018 18:30 (5 aastat tagasi)

Aga kui inimene maksab ja ikka jookseb intress siis pole ju lõpuks võimalik ültse normaalselt elama hakata kui pead veel intressi graafiku maksete aja eest ka tasuma. kui nõutav põhi osa on tasutud peab ju taas tegema graafiku et nt tasud põhivõlga kaks kolm aastat ja kui selle aja jooksul jookseb intress siis johaidii see süsteem veel hullem kui auto liisinguga tolle maksad ära ja asi ants aga kui kohtutäituri juures asi siis poo või üles ringist välja ei saagi.põhi ring lõpeb algab intressiring ja siis intressi intress jne. kes kül kohtutäituritele seadusi väljastab....

rünno 13.06.2018 19:39 (5 aastat tagasi)

Intresside arvestus lõppes kohtuotsuse välja kuulutamisega. Selle aja jooksul kui tasute kohtu kaudu väljamõistetud summat jookseb ainult viivis. Seda arvestatakse ainult võlgnevuse põhiosa eest mitte kõrvalkulude pealt ja kõik võlausaldajad seda ei küsigi, oleneb sissenõudjast. Pangaarvel keelduvad täiturid enamasti aresti summat korrigeerimast kui on mujalt võla katteks raha saanud nagu näiteks tööandjalt või tulumaksu tagastuse nagu Teie puhul. Loomulikult peab täitur arvestama kõiki kättesaadud summasid ja kui pangakontolt laekub rohkem kui võla tasumiseks vajalik siis peab ta rohkem saadud raha tagastama.

saepuru-sass 13.06.2018 19:45 (5 aastat tagasi)

Kui vahepeal ei ole seadusi nende parasiitide kasuks muudetud siis peab täitur täitetoimikusse mineva raha kandma 3 päeva jooksul võlausaldajale edasi ja enammakstud raha 10 päeva jooksul maksjale tagastama.

AxL 13.06.2018 20:39 (5 aastat tagasi)

Viivist saab täitemenetluses nõuda vaid juhul, kui see on kohtulahendis kirjas. Enammakstu tagastatakse 10 tööpeäva jooksul,kuid mitte varem kui 3 tööpäeva,

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.