Creditreform ja võlgnevus

Marii 22.06.2018 16:39 (5 aastat tagasi)

Tere! Tasusin oma võlgnevuse Tele2 ees otse. Seega ei ole seaduse järgi ühtegi võlgnevust üleval. Credotreform saadab jätkuvalt võlateadet ja kui ma vastasin et tasusin otse Tele2le siis väidab ta et esmalt loetakse tasutuks kõrvalnõuded ja põhisumma hiljem. Mis mõttes kui ma pole nendega lepingutki sõlminud ning võlg on tasutud otse. Kuidas ta saab midagi üldse arvestada kui talle pole midagi laekunud.Lisaks on ta antud võla verl järgnevale inkassofirmale müüünud. Kuidas saab siis ta üldse võlga nõuda?

Marii 22.06.2018 16:40 (5 aastat tagasi)

Lisaksin siinkohal juurde, et nendel inkassofirmadel on vaid esindusõigus.

Reelika 22.06.2018 22:39 (5 aastat tagasi)

Nii ongi ju tegelikult, VÕS 88 lg 8 - Kui võlgnik peab lisaks rahalisele põhikohustusele tasuma kulutusi ja intressi, loetakse, et täitmine on toimunud esmalt kulutuste, seejärel juba sissenõutavaks muutunud intressi ning lõpuks põhikohustuse katteks. Et põhisumma kõige hiljem! Ja inkassoga selleks mingit lepingut ei sõlmitagi. Ettevõte võib endale mistahes teenust sisse osta, nii raamatupidamist, võlgade sissenõudmist vms..ei ole keelatud. Seega pole olulist vahet, kes seda sisse nõuab, võlausaldaja ise või inkasso. Ainult et võlgnikku tuleb teavitada, et makse nüüd mulle, sest..esindame antud ettevõtet käsunduslepingu alusel või on nõue omandatud.

Marii 22.06.2018 23:18 (5 aastat tagasi)

Tere! Avastasin vea mille Tele2 ja inkasso tegid. Nimelt 1'vormistasid arve ja maksetähaeg oli 18 kp minul oli arve makstud 16 ndal. Kuidas siis 5 kp inkassofirma arve sai ja volituse kui maksetähtaeg oli 18. kas arve ei pea enne kliendile edastama ja siis ootama maksetähtaja lõppu ning siis veel mõni kuu ning siis inkassosse andma. Nad andsid juba maksetähaja kehtimise ajal. Kas see on seaduslik?

Reelika 23.06.2018 23:35 (5 aastat tagasi)

Veider situatsioon. Kas ei ole võimalik, et jutt käib erinevatest arvetest? Kas eelnevalt ei olnud mingit võlgnevust (mingitest eelnevatest arvetest midagi maksmata)? Kui ei, siis see olukord on ajuvaba. Inkassofirma on firma, mis tegeleb võlglastega. Kui maksepäev oli 18 ja maksid 16, siis sul võlgu ju ei tekkinudki, mistõttu on kummaline, et sind inkassosse üldse anti, sest võlga ju pole. Samas ei ole keelatud ettevõttel oma nõuet loovutada ehk sisuliselt teine võlausaldaja astub senise asemele. Ehk siis Tele2 asemel tuleb mängu inkassofirma, aga sellisel juhul..sinu näites sul ju kehtiv leping nendega..siis sellisel juhul tuleks inkassofirmal seda lepingut ka täita, tagama näiteks sulle 4G interneti..

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.