Probleem lapse emaga - nõuab elatusraha kohtus!

Egon 1.09.2019 15:46 (4 aastat tagasi)

Maksin talle enamuselt sularahas lapse elatisraha ja osaliselt ka keegi maksis mingi kauba eest tema pangaarvele ja ma saatsin kauba ära. Maksin temale ka ette 1158,5 eur ühise kodu jaoks pangaülekandega selle aasta alguses. Selle maksekorralduse koopia peal on kirjas "kodu raha". Selle kohta on mul koopia olemas. Aga ühist kodu mul lapse emaga ei tule kunagi sest ta katkestas suhte umbes 2 nädalat tagasi ja ütles et ei taha minuga enam suhet. Probleem on selles et ta üldse ei tunnista seda 1158,5 eur. Valetab et pole saanud seda Mina soovin seda et ta tunnistaks seda raha lapse elatusrahana! Kas kohus võtab seda raha ikka arvesse lapse elatusraha välja mõistmisel minu käest? Lapse ema koguaeg küsis minu käest rohkem raha kui lapse elatise jaoks temale iga kuu on ette nähtud! Veel küsimus - kui ta esitab kohtule elatisraha nõude siis kus toimub kohus kas Tallinnas v. Paides? Lapse ema elab Türi lähedal ja mina Tallinna lähedal.

elatis 2.09.2019 04:44 (4 aastat tagasi)

2019. aastal on elatisraha miinimummäär 270 eurot (alampalk on 2019. aastal vastavalt 540 eurot). Elatisraha minimaalne määr on jätkuvalt seotud kehtiva alampalgaga. Oled Sa talle IGA KUU maksnud vähemalt 270 eurot? "Kodu raha" ei ole elatis. Naisel on täielik õigus nõuda elatist kohtu teel ja kui Sa igakuiselt kohtuotsust täitma ei hakka, alles seejärel antakse asi kohtutäiturite kätte.

mejo 2.09.2019 07:29 (4 aastat tagasi)

jälle üks ullike, kes ei saa aru kuidas elatisraha peab maksma: ülekanne ema kontole, kus on sõnaselgelt kirjas - ELATISRAHA. Mis aga puutub sellesse 1158,5E, siis saad kohtus nõuda selle tagasimaksmist kui see on alusetult talle makstud. Hagi esitamine alusetult rikastumise kohta.

mejo 2.09.2019 07:30 (4 aastat tagasi)

Kohus toimub selles kohtumajas kuhu on hagi esitatud. Ilmselt siis Paides.

Ellu 5.09.2019 15:14 (4 aastat tagasi)

Kui on soov lapse elus osaleda ning suhelda, siis on kõige lihtsam esitada kohtule taotlus, et kohus määraks ajad, mil on laps teiega ja millal emaga. Kuna laps elab Türil, siis ehk kõige mõistlikum, et nädalavahetustel olete lapsega vms. Nõnda väheneb teie elatis samuti või kui lapsel on huviringid, siis võite nende eest tasuda, osta lapsrle riideid, mäbguasju, kooli/lasteaja jaoks asju jms, Tallinnas on ehk suurem valik ka selliseid asju. Tuleks mõelda lapse peale ning tema huvidele ning jõuda kokkuleppele. Võibolla soovib laps hoopis teiega Tallinnas elada, siis ei pea te üldse elatist maksma. Ehk on mõni tuttav, kes saaks olla n-ö vahemeheks ja aidata.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.