Kaasomanik

Moonika 3.11.2019 12:59 (4 aastat tagasi)

Abikaasa surma järel pärib 0,5 ha kinnistust temapoolne sugulane 25 % kes ütleb, et nüüd on see kinnistu ka tema oma ja võib siin oma äranägemise järgi käia ja toimetada Abikaasa elu ajal ta suurt ei suhelnud ega käinud läbi. Mis õigused on kaasomanikul üldse ja tundub, et võin ka oma kodust ilma jääda.

Piiks 3.11.2019 13:32 (4 aastat tagasi)

Nii on. Kaasomanik on omanik nagu sinagi. Kaasomanikud peavad omandit kasutades arvestama teineteise heaoluga ja huvidega. Kõige mõistlikum kaasomand lõpetada ja osta see 25% välja või kui osthuvi pole, siis müüge kogu krempel ja raha jagage vastavalt kaasomandi suurusele.

Moonika 3.11.2019 15:38 (4 aastat tagasi)

Et siis nii ongi, et tuleb vabalt, käib minu kodus ja teeb mis tahab, nii ta lubab vähemalt. Kuidas selline seadus saab olla, uskumatu. Leinan abikaasat ja pean jääma ka ilma koosehitatud väikesest elamust, millel on suutem emotsionaalne väärtus, kui materiaalne. Maksta ma ei jõua seda välja, kuna yemapoolr pakutav hind krundile on bäga suur.Pidi tooma sellise hindamisakti .

jefe 3.11.2019 15:41 (4 aastat tagasi)

Siis oleks pidanud abikaasa tegema testamendi ainult sinule. Kui selline on tema tahe, siis sinul pole midagi kobiseda kui inimene oma isikliku varaga teeb seda mida tema heaks peab. Praegu on nii, et olete kaasomanikud ja peate läbi saama. Kui ei saa, siis tuleb kaasomand lõpetada, nii nagu eespool kommenteerinud isik seda soovitas: kas maksab tema sinu osa sulle välja ja sina lahkud, masad sina temale välja ja tema lahkub, või müüte kinnistu maha ja lahkute mõlemad.

Moonika 3.11.2019 18:03 (4 aastat tagasi)

Ei, see pole tema tahe, tema tahe oli teha vastastikune testament, kuid kahjuks suri ootamatult tööõnnetuses ja ei jõudnud teha testsmenti

gyka 4.11.2019 07:03 (4 aastat tagasi)

Moonika, see ei loe, mida ta kavatses teha - loeb see, mis olemas on. Vastastikuse testamendi tegemine võtab aega vähem kui 15 min, notarites peaaegu puuduvad järjekorrad. Sama moodi võib teine sugulane öelda et tegelikult tahtis ta kõik ainult temale anda. Praegu on olukord selline ja sa pead sellega hakkama saama.

Piiks 4.11.2019 08:58 (4 aastat tagasi)

Kas see sugulane mehe laps? Tundub vist nii. Kui olite abielus, siis peaks ju pool kinnistust sinule kuuluma ja see osa ju jagamisele ei lähe. Kui sa ei suuda seda 25% välja osta, siis ju võid ka pakkuda, et teine kaasomanik ostab hoopis sinu 75% välja. Kindlasti on kodul emotsionaalne väärtus, kuid kui raha pole, siis tuleb muid lahendusi otsida. Ja võibolla elukohavahetus aitab ka eluga edasi minna.

Moonikaq 4.11.2019 15:37 (4 aastat tagasi)

Ei see ei ole mehe laps, ta on kaugem sugulane mehele, ja selgus, et talle ei kuulu 25% vaid ainult mingi 6 %.. 25 % kuulus kõigile pärijatele kokku ja nemad loobusid pärandist. See sugulane ei loobu vaid ähvardab peremehetsema hakata ja väidab, et ta saab võtta kohtu loa, millega saab igal ajal ja nii palju kui soovib käia kõigis meie eluruumides ja territooriumil, Ise maksaks talle muidugi tema osa välja,mida ta aga ei pruugi vastu võtta.

giko 5.11.2019 06:49 (4 aastat tagasi)

See, kes ta on või pole - ei oma mingit tähtsust. Tähtis on see, et ta on ametlik pärija. Majas viibida igal pool - selleks on tal täielik õigus, kui pole seatud notariaalset kasutuskorda. Saa aru, see on nüüd ka temale kuuluv kinnistu. Te omate seda koos, sinul on 75% ja temal 25%. Kui ta ei soovi raha vastu võtta, siis tuleb kaasomand lõpetada. Pöördud kohtusse ja kinnistu läheb müüki. Kui tahad skeemitada, siis võid lasta selle kellelgi ära osta ja ise temalt tagasi osta.

Piiks 5.11.2019 17:59 (4 aastat tagasi)

Kaasomandi lõpetamine kõige mõistlikum ja raha tasumisest pääsu pole. Hangi esindaja ja hakake esmalt kohtuväliseid läbirääkimisi pidama. 6% pole ülemõistuse suur osa, oleneb muidugi kinnistu väärtusest.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.