Kohtutäitur muudab sissetuleku aresti

Maiken 31.08.2020 09:33 (3 aastat tagasi)

2 kuu jooksul on täitur muutnud 2korda sissetuleku aresti, kuna eelnenud sama täituri poolt sätetestatud arest ei vasta enam tms nõuetele. Tegelikult on põhjus seal, et alguses sätestatud arest seati olukorras, kus mu pangakontole laekuv summa oli arestitavast suurem, peale akti tööandja vähendas mu palka ja täiturile ei jäänud midagi, nüüd muudeti arestitavat summat veelgi, et täitur saaks ka peale tööandja poolt laekuvat väiksemat palka kopika endale, kas selline käitumine on seaduslik? Kas täitur tohib iga kahe tuu tagant muuta otsust tuginedes subjektiivsele väitele, et täituri poolt varem sätestatud arest ei vasta enam TMS nõuetele? Mis saab siis kui tööandja hakkabki mulle miinimumi maksma, kas siis tuleb täituri poolt kolmas parandatud arestinõue?

J. 31.08.2020 17:18 (3 aastat tagasi)

Mina näen siin ebaseaduslikku käitumist hoopis tööandja ja töötaja poolt, kes on kokku leppinud ümbrikupalga maksmises selleks, et ametlikust palgast kinnipidamisi teostada ei saaks.

noo 31.08.2020 19:11 (3 aastat tagasi)

mina nägin päris paljudes firmades töötasu vähendamist kevadel-suvel. Ka töötajatel, kellel polnud midagi kohtutäituritega tegemist, lihtsalt teadaolevalt oli majanduslik olukord selline nagu oli, või elasid sina mõnel teisel planeedil ega tea midagi meie maal kevad-suvel toimunud olukorrast? Ehk viitad mõnda seadust ka, et kõik need tööandjad-töötajad käitusid ebaseaduslikult. Ümbrikupalga jutt on hetkel puhtalt sinu väljamõeldis.

J. 1.09.2020 06:22 (3 aastat tagasi)

No mis puutub siia kevad-suvine majanduslik olukord?

noo 2.09.2020 06:47 (3 aastat tagasi)

aga mis puutub siia sinu targutamine ebaseaduslikkusest? Viita seda seadust, et töötasu vähendamine on ebaseaduslik? Ja muutunud oludes lepingu muutmine on samuti ebaseaduslik ja tähendab automaatselt ümbriku palka? Kus ja milline seadus sinu juttu kinnitab?

J. 2.09.2020 10:36 (3 aastat tagasi)

Millal ma seda väitnud olen, et töötasu vähendamine kui niisugune on ebaseaduslik ja tähendab automaatselt ümbrikupalka? Mina räägin konkreetsest olukorrast ja pole mõelnudki üldistada. Kui aga sina loed teemaalgataja tekstist „peale akti tööandja vähendas mu palka“ välja, et töötasu vähendati seoses kevad-suvise majandusliku olukorraga, mis ma ikka selle peale oskan öelda. Eks igaühel ole õigus loetust aru saada nii, nagu ta aru saab. Küllap teemaalgataja teab paremini, kelle kõhutunne petab ja kelle oletus on õige.

noo 2.09.2020 11:39 (3 aastat tagasi)

konkreetset olukorda ei tea keegi, ka sinu kõhutunne mitte. Sina pole seal juures olnud ega tunne ka konkreetseid inimesi. Aga rääkida praegusel ajal, kui väga paljud peavad leppima vähendatud palkadega või sootuks tööst ilma jäämisega, et töötasu vähendamine tähendab automaatselt ümbrikupalka, on ikka väga nõme.

J. 2.09.2020 13:36 (3 aastat tagasi)

Minu arust on jällegi väga rumal arvata, et praegusel ajal, „kui väga paljud peavad leppima vähendatud palkadega või sootuks tööst ilma jäämisega“ ümbrikupalkasid üldse ei maksta. Mina tean näiteks mitmeid firmasid, kes vähendasid kevadise kriisi ajal ametlikku palka ainult selleks, et vähem makse maksta. Töötajale maksti palgavahe kinni mustalt ja lisaks said nood ka Töötukassast hüvitist. Mõlemad rahul, mis sest, et teiste maksumaksjate arvel. Kuid see ei puutu absoluutselt praegusesse teemasse. Ja nagu näha pole ka sul midagi tarka ja teemasse puutuvat lisada, nii et võib-olla lähed ja elad end välja mujal.

noo 3.09.2020 19:05 (3 aastat tagasi)

mina pole kuskil väitnud, et ümbrikupalku ei maksta. Miks sa pidevalt paned kõigile oma väljamõeldud sõnu suhu. Jah, petiseid on alati olnud ja pole nad ka nüüd kuhugi kadunud. Aga teha üldistus, et kui kellelgi on palka vähendatud, siis on automaatselt tegu petistega, on ikka väga nõme ja alatu. Sina mine ise ja ela oma lahmimisvajadus kusagil mujal välja, sest sinul pole mitte midagi tarka ega asjalikku öelda, peale nõmetsemise ja teiste halvustamise.

J. 4.09.2020 05:19 (3 aastat tagasi)

Kõigile? Kullake, kes see siin nüüd üldistab?

J. 4.09.2020 05:19 (3 aastat tagasi)

Kõigile? Kullake, kes see siin nüüd üldistab?

rp 3.09.2020 04:46 (3 aastat tagasi)

Jah, kohtutäitur võib muuta oma akte vastavalt vajadustele. Võlg on vaja tasuda ja kohtutäitur pole seda tekitanud, vaid ikka võlgnik ise. Lihtsam oleks võlgasid mitte tekitada ja mitte elada üle oma võimaluste, vaid teenida pigem rohkem ja võlad maksta, kui end ja oma sissetulekuid pidevalt peita.

Maiken 3.09.2020 21:47 (3 aastat tagasi)

Kunagi olid siin head ja asjatundlikud nõuandjad, ilmselt on need ajad möödas! Ma küsisin vastust väga lihtsale küsimusele, kas täituri tegevusel on seaduslikku jõudu, kuna viimased tihtipeale "õngitsevad" rumalaid ning hiljem on juba hilja. Sain mujalt juba teada, et täitur teguses seadsega kooskõlas. Mis puudutab aga kasutaja Noo kommentaaridesse, siis mul on kahju kui inimene on nii jälk, et ei suuda panna ennast mures oleva inimese asemele ja lihtsalt parastab. Ei ole ümbrikupalk- lihtsalt palgatoetus kadus ja inimesi koondatakse, oled ehk lugenud!? Ja tarkusetara, et võlgu mitte tekitada- annaks jumal, et sa ei satuks kunagi olukorda, kus stabiilne töökoht kaob ja pere jaoks võetud pangalaenud , mis vajavad tasumist hakkavad tulema kõhu arvelt. Tulevadki ja saavad ka tasutuks. Ja kuigi see ei seondu minu looga, tean paljusid inimlikke tööandjaid, kes maksvadki ümbrikupalka, sest patriotismi võileiva peale ei määri ja mõni firmaomanik saab sellest aru....kui on kitsas aeg, tuleb seda piskut jagada heade töölistaga, vahel ka mitte kõige aksepteeritavamal moel, et ka firma homme elus püsiks peale riigimaksude maksmist....

J. 4.09.2020 06:24 (3 aastat tagasi)

Sa mõtlesid Noo asemel vist mind. Kirjutasid, et tööandja vähendas su palka peale täituri akti saamist. Sa ise sidusid need kaks asja kokku, mitte mina, nii et pole vaja imestada, et nii nagu kirjutasid nii ka sinust aru saadi. Nüüd kirjutad, et hoopis palgatoetus kadus ja inimesi koondatakse. Sorri, aga mis puutub see, et kuskil inimesi koondatakse, sinu juhtumisse? Kui said palgatoetust, siis järelikult vähemalt osaliselt sulle palgakaotus riigi poolt hüvitati. Olen kuulnud jah, et paljud töötajad sellega isegi võitsid. Kuna tööandja saab majandusliku olukorra tõttu palka vähendada maksimaalselt kuni kolmeks kuuks, siis praeguseks peaks su palk olema jälle endisel tasemel ja saad rõõmsasti võlga edasi maksta. Kui ei ole, siis peaks su mure olema suunatud hoopis uue töökoha, mitte täituri tegevuses ebaseaduslikkuse otsimisele. Sina aga ei tundu üldse muretsevat selle üle, et tööandja võib hakata isegi miinimumpalka maksma. Ma ei ole parastanud ega kavatsegi seda teha, aga anna andeks, kaastunnet sinu postitused ka ei ärata.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.