eraisiku pankrott, tagatisvara omaniku õigused

jaanus 6.10.2020 08:34 (3 aastat tagasi)

Eraisikule kuulutati pankrot. varad müüdi ja pangale ei jagunud kogusummast. pangalaen oli tagatud võlglase korteriga ja minu korteriga. Pank muutis laenulepingut nii , et tagatisvara müüki ei läinud. Kuidas minul, kes ma praegu seda võlgniku nimel olevat laenu tasun, oleks võimalik seda temalt omakorda välja nõuda? Võlg panga ees on veel 9000 eurot mida mina kui tagatisvaraomanik maksan.

Piuks 13.10.2020 12:55 (3 aastat tagasi)

Esitad oma nõude pankrotimenetluses. Tõenäosus seda raha saada vist null, oletan. Aga samas, ütled et vara alles ja pank muutus laenulepingut ja et sina maksad laenu. A mida lepingus muudeti? Oled sa kinnistu kaasomanik?

jaanus 14.10.2020 11:28 (3 aastat tagasi)

kinnisvara hooldaja andis sisse pankrotiavalduse, kuna võlgnik ei tasunud arveid. läks pankrotimenetlus käiku. seega alustati menetlust. võlgniku ainus vara oligi korter. korter oli ostetud laenuga. sinna juurde veel remondilaen võlgnikule. mõlemad laenud olid tagatud hüpoteegiga, nn ostetud korter ja lisatagatiseks minu korter. Kuna läks pankrot käiku, läks pankroti vara müügiks. kuna seal peal 1 järgu õigus pangal siis müügisumma kattis ära eluasemelaenu. üles jäi swedpangale veel nn remondilaen väärtuses 9000 euri. 2019 a ok oli kohtuotsus kus siis pankrotimenetluse lõpetamine ja kohustustest vabastamise menetlus. seal siis on 1 järgu nõue swedile 1450 euri, 2 järgu nõue kinnisvara, elekter ja muud väiksed asjad 4500 euri ja swedpank 9000 eurot, 3 järgu nõue on siis minu 1100 eurot mis ma olin aasta jooksul enne juba swedile tasunud, et vältida oma korteri sundmüüki, pankrotimenetluse ajal. reaalselt see swedpanga 2 järgu nõue on see mille tagatiseks siis on minu korter. et vältida korteri müüki, maksan iga kuu 60 euri laenumakset, mida peaks siis nn pankrotis olev tegelane maksma. mis mina tegema peaks et seda temalt välja nõuda. kunagine elukaaslane, kellega ei seo enam mind miski. vara kuulub mulle aga oli pandud lisatagatiseks.

Piuks 16.10.2020 09:15 (3 aastat tagasi)

Ehk siis maksate tänasel päeval remondilaenu? Ja tasute seda kuniks see tasutud saab? Tegite ise mingi uue graafiku pangaga? Ega siis teie nõudeõigus tegeliku võlgniku vastu ei kao kuhugi. Pankrotimenetlus ega sellele järgnev kohustuste vabastamise menetlus ei vabasta võlgnikku tema kohustustest automaatselt. Võlgnik peab sel ajal tegelema tulutoova tegevusega ja tasuma võlausaldajate nõudeid ja esitama kord aastas kohtule aruande oma tegevusest. Minimaalselt 3 a pärast peale kohustuste vabastamise menetluse algatamist on tal võimalik taotleda enda vabastamist kohustustest ( ehk siis pankrotimenetluses täitmata jäänud nõuded kirjutatakse korstnasse). Seda muidugi ei rakendata automaatselt ja võlausaldajal võimalus vastu vaielda.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.