Uusarenduse broneeringuleping

Triinuke 3.03.2021 07:26 (3 aastat tagasi)

Uusarendus valmib umbes aasta pärast. Hetkel on vaja sõlmida broneerimisleping, millega kaasneb n-ö broneerimistasu tasumine. Arendaja saatis lepingu koos infoga, et tema allkirjastab lepingu peale raha laekumist. Samas on lepingus toodud punkt, et summa on vaja tasuda alates lepingu sõlmimisest 2 pangapäeva jooksul. Ehk siis kui arendja esindaja ei ole seda veel allkirjastanud, siis ei ole ju see veel kehtiv leping? Ja raha ülekandmine ei oleks ka nagu selle lepingu alusel teostatav toiming... Ja veel üks põhimõtteline küsimus, kes peaks selle lepingu esimesena allkirjastama või ei ole sel tähtsust?

Blah 3.03.2021 07:47 (3 aastat tagasi)

Kumb esimesena allkirjastab, pole oluline. Aga raha ei tohiks enne lepingu allkirjastamist liikuda. Üldiselt võid juba ette arvestada sellega, et kui mingil põhjusel tuleb tehingust taganeda, siis broneerimistasu arendajalt on vaja kohtu kaudu nõudma hakata. Nad vabatahtlikult midagi tagasi ei maksa. Kui on hea arendaja, siis ta pakub sulle tagastada mingi osa. Aga tänapäeva arendajatel on palju soodsam käia klientidega kohtus ka siis kui nende õigused on must valgel allkirjastatud lepingus. Endal oli just aasta tagasi selline juhtum. Kui teed veel ülekande ka ilma allkirjastamata lepinguta, siis muutub raha tagasisaamine - kui see peaks vajalikuks osutuma - veel eriti keeruliseks.

sema 3.03.2021 08:43 (3 aastat tagasi)

vastupidi - mina ütleks, et juriidiline alus raha tagasi nõudmiseks ilma lepinguta on oluliselt lihtsam - saad seda teha "alusetu rikastumise" alusel. Aga see on muidugi õige, et kas lepinguga või lepinguta raha üle kanda - tagasi nad seda mingil juhul maksta ei taha. Aga üldiselt on nii, et inimesed saavad mida tahavad ja pole väga vaja probleeme enne tekitada kui neid pole reaalselt tekkinud. Ma saan aru et kinnisvara ostmine on selline koht, kus suured summad ja pangalaenud liiguvad, aga enasti läheb kõik hästi.

Triinuke 3.03.2021 13:41 (3 aastat tagasi)

Tänan!

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.