Kasutatud sõiduki peidetud vead

Marii 12.01.2024 11:33 (3 kuud tagasi)

Tere, Sooviksin teada kuidas edasi tegutseda. Nimelt sain Tarbijakaitses võidu kuna Kaskoaste OÜ müüs mulle varjatud puudustega sõiduki. Avastasin nüüd, et sel ajal ei esitanud aku ja rehvide ostu ja paigaldusega seotuid pabereid. Seega välja mõistetud summa ei sisalda neid summasid kuna ei pidanud tol hetkel vajalikuks. Nüüd kui tuleb sõiduk tagastada kas mul on õigus nõuda kõikide kulutuste tasumist Kaskoaste OÜlt. Või tuleb mul võtta jurist, et lahendada kogu olukord? https://jvis.ttja.ee/modules/tarbijavaidluskomisjoni-otsused/avalik?offset=130 Mulle oli lõplik otsus ootamatu kuna eeldasin, et tasutakse vaid remondikulud. See, et saan kogu raha tagasi koos kulutustega. Seda ei osanud oodata. Selle tõttu ei esitanud ma ka kõikide autoga seotud kulutusi. Ette tänulik info eest!

moju 14.01.2024 17:45 (3 kuud tagasi)

Auto tuleb tagastada sellises seisukorras nagu ta saadi. Aku ja rehvid on parendamine ja müüjal pole kohustust neid kinni maksta. Seega võid need demonteerida ja asendada vanadega.

Marii 15.01.2024 09:12 (3 kuud tagasi)

Tere, tänan vastuse eest. Kuna ekspertiis avastas, et aku ja rehvide ei vasta nõuetele vaid need on vaja välja vahetada. Nimelt àku mis kord käivitus ja kord ei käivitunud ei vastanud tootja poolt kehtestatud nõuetele, et sellise võimsusega aku üldse ei tohi olla sellel autol. Lisaks rehvid olid ühele poole pandud ühte märki ( paremale) ja teisele poole ( vasakule) teist marki, mis ei vastanud nõuetele. Seega need asjad olid elementaarsed mida pidin kohe vahetama et üldse autoga sõita ja et need vastaksid nõuetele. Ma ise sellist asja tegelikult parendamiseks ei pea kuna ekspert ise ka ütles, et see mis selle autoga on tehtud ja väidetud, et auto korras on tegelikult kuritegu ja ei oleks üldse tohtinud sel viisil autot müüa ja liiklusesse lasta. Kas on nii, et kui ikka müüja poolt on selline inetu käitumine auto müügiks tuvastatud siis ei ole see asja parendamine vaid kuulub hüvitamisele kui auto tagasi annan?

mhhh 15.01.2024 09:20 (3 kuud tagasi)

rehvid ja aku ei ole ometi varjatud puudused. Erinevad rehvid on tuvastatavad esimesel peale vaatamisel. Samuti ei ole aku kusagil peidus, ja iga vähegi asjaga kursis olev isik saab probleemi koheselt märgata. Seega kui ostsite teadlikult sellises seisukorras auto, siis mis hüvitamisest siin rääkida.

ühistu vs omanik 23.01.2024 15:16 (3 kuud tagasi)

Tere! vana korterelamu. keldris kadus vool ühes boksis.selgus ,et kõnealusele korterile kuuluvas keldriboksis pistikud, kaablid korras. esimese korruse elektrikapis oli mingisugune programmikell läbi läinud. töö teostati ja kõik toimib. aga antud töö eest nõutakse tasumist korteri/keldriboksi omanikult. on see õige? erineva kirjavahetuse käigus öeldakse ,et pole kindel kes peab tasuma ,aga pigem korteriomanik. samas programmikell asub elektrikapis ja seda pole ükski korteri omanik puutunud. kuidas peaks toimima ? või millele viitama?

Marii 1.04.2024 11:56 (26 paeva tagasi)

Tere, Tänan info eest! Antud teema leidis kajastust nii ajakirjanduses kui ka siin klubilehel. Kel huvi on saab seda lugeda siit. https://foorum.volvoclub.ee/viewtopic.php?f=27&t=63226

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.