toimetulekutoetus

aivar suuster 25.03.2011 13:04 (13 aastat tagasi)

Teema lihtne.Tean et olen saaremaale sissekirjutatud,kuigi selles n.ö. kohas ei elutse juba aastaid 5. Täna olen töötu ametlikult ja elan oma uue elukaaslase juures-PS! sinna sissekirjutamine välistatud(ämma korter). Ex abikaasa arvab et olen tagaselja väljakirjutatud vöi siis pole sellel konkreetsel vallal kohustusi mu ees....Tahan taodelda ttoimetuleku toetust.Kas on reaalne? Tänud ette kes kaasa aitavad :)

aister suuvar 25.03.2011 18:42 (13 aastat tagasi)

Sa kontrolli kõigepealt, kus registri järgi on sinu ametlik elupaik. Kui seal saaremaa vallas, siis pöördu sealse sotstöötaja juurde ja küsi, mis tingimustel sealne vald sind toetab. Kusjuures tagaselja saab tõepoolest sind välja kirjutada kui sa pole just ise selle pinna omanik, kus sa elasid.

Kaja 25.03.2011 21:50 (13 aastat tagasi)

Eesti Vabariigis ei eksisteeri sissekirjutust ega väljakirjutust selle nõukaaegses tähenduses. Isikul on põhiseaduslik õigus valida vabalt elukohta ja soovi korral see ka registreerida. Registreerimine püsiva elukoha määratlemisega seob isiku konkreetse vallaga, sinna hakkab laekuma tema tulumaks ja tal on õigus saada vajadusel ka sotsiaaltoetust. Eelkõige on isikul endal võimalik määratleda oma elu või asukohta läbi Rahvastikuregistri.Lihtsaim viis seda teha on siit http://www.andmevara.ee/rr. Tutvuda tasub ka sotsiaalhoolekande seadusega https://www.riigiteataja.ee/akt/103032011015.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.