Vanemlike õiguste kontrollimine

Villem 18.05.2016 20:45 (7 aastat tagasi)

Tere! Lugu lühidalt selline -- isa, kes pole kunagi elus erilist rolli mänginud, on ennast haigeks joonud ja esitab nõudmisi ülalpidamiseks. Lapsena oli aga mul hoopis eestkostja, kelleks sugulane. Nüüd tekkis küsimus, ega mu isalt pole ära võetud vanemlike õigusi? Igaüks mäletab lugu erinevalt, kuid kusagilt seda kontrollida ei oska. On ehk kusagilt võimalik seda teada saada? Aitäh!

Lapsevanem 19.05.2016 19:28 (7 aastat tagasi)

kui isa pole oma lapse kasvatamises või ülalpidamises osalenud, siis pole tal a midagi nõuda. Kui ta on aga kasvõi elatist maksnud, siis seda loetakse juba ülalpidamises osalemiseks. Sul pole vaja selle teema pärast seni oma pead vaevata, kuni ta pole kohtusse pöördunud. Seal pead sa tõestama, et isa pole osalenud ja pole maksnud. Arvestades, et tegemist on alkohoolikuga, siis vaevalt et tal oidu on kohtusse pöörduda ja lihtsalt tema nõudmised - saada ta seenele.

Villem 19.05.2016 22:13 (7 aastat tagasi)

Tänud. Tema ei hakka kindlasti pöörduma, kuid uurimisel selgus, et seda võib teha vallavalitsus, kes peab teda üleval pidama.

Lapsevanem 20.05.2016 13:41 (7 aastat tagasi)

Vallavalitsusele vastadki, et isa pole osalenud mingilgi moel sinu kasvatamises - seega puudub sul ka kohustus teda ülal pidada. Kui nad pöörduvad kohtusse, siis tõestadki seal oma sõnu.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.