lepingu allkirjastamine

Mait 19.06.2016 07:08 (7 aastat tagasi)

Poolte vahel sõlmiti leping digitaalselt allkirjastamiseks. Üks pool saatis teisele allkirjastatud lepingu, teine seda ei teinud. Kas leping on selle juba allkirjastanud osapoolele siduv ning kas allkirja on võimalik tagasi võtta?

Onari Kämmal 19.06.2016 14:49 (7 aastat tagasi)

Sõltub ilmselt lepingu sõnastusest. Kui lepingus on kirjas, et see jõustub alates allkirjastamisest, siis võib väita, et see jõustub *mõlemapoolsest* allkirjastamisest. Kui sellist jõustumisklauslit otseselt ei ole, siis on ilmselt teisel poolel mingi võimalus apelleerida sellele, et lepingu allkirjastanud pool endapoolse allkirjastamise kinnitas endapoolset soovi ja valmidust lepingut täita. Digiallkirja tagasi võtta ei saa. Aga samas on positiivne ka see, et seni lepingut mitteallkirjastanud pool seda tagantjärele teha ja siis väita, et unustas lihtsalt lepingu tagasi saata, ei saa.

A 20.06.2016 10:32 (7 aastat tagasi)

VÕS § 11 lg 4 Kirjalik leping loetakse sõlmituks, kui lepingupooled on lepingudokumendi allkirjastanud või vahetanud kummagi lepingupoole poolt allkirjastatud lepingudokumendid või kirjad. Seaduses võib sätestada, et kirjalik leping loetakse sõlmituks ka siis, kui lepingudokumendile on alla kirjutanud üksnes kohustatud lepingupool.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.