Kas inkasso tohib kontakteeruda pereliikmetega

Peeter 29.06.2016 22:05 (7 aastat tagasi)

Tere, küsimus lihtne, kas inkasso tohib kontakteeruda pereliikmetega?

Hmm... 30.06.2016 09:01 (7 aastat tagasi)

Ei tohi.Lisaks on veel palju muid asju, mida inkasso ei tohi, kuid ikkagi tehakse.Ehk siis inakssoaffid tunnevad end seaduseüleselt!

Peeter 30.06.2016 09:28 (7 aastat tagasi)

Aga kus seaduses on sätestatud, et nad ei tohi seda teha. Miline seadus, mis paragrahv, kas keegi oskab öelda?

õiglus 30.06.2016 12:14 (7 aastat tagasi)

Meie majas oli selline juhus, et üks tüüp andis igale poole täiesti suvalise korteri aadressi. Tüüp ise oli eestlane, kuid korter, mille ta suvaliselt valinud oli, kuulus korralikule vanemale venekeelsele abielupaarile, kellel polnud õrna aimugi miks täiesti tundmatu noormehe nimele hakkasid neile tulema kõikvõimalike inkassofirmade ja liisingute meeldetuletuskirjad. Lõpuks tuldi juba politseiga nende ukse taha ukse avamist nõudma. Inimesed olid tõeliselt häiritud ja midagi teha ei ole. Teadsin, et me maja ühes teises trepikojas elab üks vanem naine sellise perekonnanimega. Küsisin kas selle tüübi nimi ütleb talle midagi. Tuli välja, et tema poeg, kes siin majas ei ela. Kas vanapaar, kellele juba 2 aastat järjest oli saadetud igasugu nõudeid ja käidud ukse taga prõmmimas ning kes ei suutnud ühelegi inkassole selgeks teha, et neil ei ole selle noormehega mingit pistmist kunagi olnud, kas neil ei ole õigust kodurahule? Parem käigu inkasseerijad siis juba noormehe ema juures, kui suvaliste võõraste juures. Täiesti võõrad korralikud inimesed ei pea mingi võlaorjuses valeliku tüübi pärast kannatama.

monica 30.06.2016 12:33 (7 aastat tagasi)

Mõned aastad tagasi kui elasin Mustamäel üürikorteris siis käisid ukse taga mitu korda kohtutäiturite käskjalad eelmise üürniku kirju toppimas ja üsna nahaalselt kiputi ka uksest sisse trügima kui ütlesin et ei tunne sellenimelist ja siin ei ela. Taheti vist riid- ja külmkapist järele vaadata kas peidab ennast kuskil. Inkassot ei mäleta aga kohtukirju taheti küll vägisi pihku pista et eks annate siis edasi. Ja nii need tagaseljaotsused siis tulevad kui dokumendid suvalisse kohta topitakse peaasi et linnuke kirjas et dokumendid on edasi antud.

Reelika 11.07.2016 19:12 (7 aastat tagasi)

Kontakteeruda võivad kellega tahes, aga iseasi on, mida on neil nendega rääkida, sest võlgnevusest kui sellisest kolmandate osapooltega rääkida ei tohi.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.