maja tagastanime öigele omanikule.

maja tagastamine omaniku 30.06.2016 16:50 (7 aastat tagasi)

Tere, kas seadusega on pandud mingi tähtaeg, lepingutele,kui pika aja pärast need nn aeguvad. Lugu selline, et minu eks ämm tegi oma maja hooldajale, selle klausliga, et hooldaja hooldab teda kuni surmani, kuid möni aasta pärast maja tema nimele kirjutamist ,ta loobus eks ämma hooldamisest, tütar pidi ema vötma oma juurde elama. hooldaja on tänaseks surnud, ka hooldaja poeg on tänaseks surnud. Maja haldab hetkel hooldaja poja naine. Kas on vöimalik asju ajada, kui sellest on möödas mingi 10 aastat, et maja saaks tagasi eks ämma tütar. ainuke laps.

mayer 30.06.2016 17:35 (7 aastat tagasi)

kas tegemist oli kinkelepinguga? Kinkelepingu saab tagasi pöörata ühe aasta jooksul peale nn jämeda tänamatuse teada saamist. Ilmselt on hooldamisest loobumise puhul sellega tegemist, kui muidugi eksämm selleks ise põhjust ei andnud. Praegu on tegemist juba pärimise teel omandatud eluasemega (kui eksämma poja pärija on selle omanik) ja mitte mingi jõuga ei ole 10 a hiljem võimalik seda enam tagasi saada.

kurt 1.07.2016 09:46 (7 aastat tagasi)

teema püstitus on täiesti vale - maja ongi oma õige omaniku käes praegu :)

siisike 1.07.2016 11:23 (7 aastat tagasi)

kui asi 10 aastat tagasi toimus ja ema tegi testamendi siis tõestage ära et hooldaja ei hoodlanud ja tühistage pärimine. 10a tagasi olid teised seadused. vajate juriti abi

kotkas 1.07.2016 16:44 (7 aastat tagasi)

tundub, et mõni "jurist" pakub siin oma teeneid, kus tulemiks on see, et rikastub ainult tema. Või on inimene nii rumal, et tekitab teistel valeootusi. Kui kinnistu on vahetanud vahepeal mitut omanikku, siis ei mõista mitte ükski kohus seda kunagisele kinkijale tagasi, isegi kui kuidagi (huvitav, kuidas?) õnnestuks tõestada, et ta ikka surmani ei hooldanud. Kaevame inimesed välja ja vaatame, kas on surmani "hooldatud"?

maja tagastamine omaniku 3.07.2016 14:14 (7 aastat tagasi)

kotkas, töestada, et hooldaja ei hooldand minu eks ämma surmani, töendab tema tütar ja sealne sots osakond, seega pole vaja kadunukest välja kaevata. hooldaja elas Saaremaal, aga eks ämm suri lehtse külas järvamaal.

Jüri 3.07.2016 15:43 (7 aastat tagasi)

1. Kas tegemist oli kinkelepinguga või testamendiga? Kui oli testament siis oleks notar pärimismenetluse algatamisel pidanud ka rütart teavitama. Järelikult siis kinkeleping. Antud juhul võiks pöörduda notari poole ja küsida nõu, misteha annab. Alusetu rikastumisega on antud juhul tegemist

Kotkas 4.07.2016 13:48 (7 aastat tagasi)

jah, seda sa võid tõestada, aga point on selles, et kui korterit omab juba keegi teine või kolmas inimene, siis on nad juba heausklikud omanikud ja - Mitte ükski kohus ei mõista seda enam nende käest tagasi! Kui teema algatajal on piisavalt raha ja aega, et seda vastu seina laiali visata, siis loomulikult pöördu kohtusse.

A 12.07.2016 11:21 (7 aastat tagasi)

Tõepoolest ei ole siin enam mingit võimalust mitte ühegi nipiga maja tagasi saamiseks. Kinkelepingust on võimalik kas kinkijal või viimase surma puhul tema pärijal taganeda üksnes kuni kingisaaja surmani. Kingisaaja pärijate või temalt muul viisil heauskselt maja omanadanute suhtes aga mingeid nõudeid esitada ei saa.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.