Lahusvara

Julia 25.07.2016 15:41 (7 aastat tagasi)

Mehel oli aasta tagasi tulnud teade et üks inimene saatis kohtuse meenutluse et hakkaks kohtus käia asi...just tuli teade et mees ja veel uks inimene on kohustulik maksta raha tagasi(mõttetu muidu,kuna mees mul oli aint 3 nädalat seal juhatus liige ja ingi raha pole endale võtnud) aga noh on nagu on..mees tahab septembris avalda ennast pankrotiks...nüüd küsimus...kui me abiellume augustis...ja meil on linnukese pannud et on lahusvara...kas ma vastutan tema võla eest kuna olen abikaasa või mitte...kas firmad mis avan pärast abielumist on ühisvara või kuna meil on lahusvara..see on minu oma aint..varsti tuleb laps..kas laps hakkab vastutama tema võla eest? Mul oli plaanis avada enda peale firmat,aga nüüd me mõtleme kas me tohime üldse abielluda...lugesin kõik foorumid läbi,aga kusagil pole midagi sellest..kui on lahusvara..kas ma võin firmad avada...kas kohtus või kohtutäitur võib minust midagi võtta seda kuna ma olen abikaasa-...vot niisugune küsimus..lihtne...aga kusagilt pole vastust...

C 25.07.2016 16:33 (7 aastat tagasi)

kui te abiellute ja valite varalahususe, siis ei vastuta teie oma abikaasa võlgade eest ka tulevikus, minevikus tekkinud võlgadega pole teil nagunii mingit pistmist. KUi ise loote firma, siis varalahususe korral pole sellel ka mingit pistmist mehega. Laps vastutab oma isa võlgade eest ainult peale isa surma ja sedagi vaid siis kui ta pärandi kogu mahus vastu võtab, koos kohustustega.

Julia 25.07.2016 17:02 (7 aastat tagasi)

Kui nii on siis hea...sest lihtsalt kardan...äkki on mingi tee et minust midagi võtta...äkki on mingi seadus mis võimaldab et kohtus võib midagi minust võtta=) Muidu meil oli korter mis oli mehe nimel..müüsime seda aasta tagasi,raha andsime sugulastele...seda korter müüdi juba 2 korda...kui osteti meist ja siis pärast ostis veel üks inimene...lugesin kusagilt et nad võivad tehingud tagasi lükkata...aga see oli aasta tagasi ja korter on pärast meid juba 2 korda maha müüdud...kuidas nad võivad siis seda tagasi lükkata..ebamõistlik...oh...tahaks et kõik korda saaks....aitäh vastuse eest muidu

C 25.07.2016 18:58 (7 aastat tagasi)

tehingu tagasi pööramine ei tule kõne alla kui on juba mitu heauskset omanikku. Kui need ostjad on aga sugulased, kes oma korda sugulastele müünud, siis võib see olla näiline tehing, ja seda võib tõesti võlausaldajate nõuete katteks tagasi pöörata.

Julia 25.07.2016 21:22 (7 aastat tagasi)

Ei see täitsa võõrad inimesed meie jaoks..ma lihtsalt tean et on juba seal kaks korda omanikut vahetatud, kuna naabritega oli head suhted:)Aga muugi pärast oli raha sugulastele antud..aga noh sugulastel keegi ei saa kusida raha kuna näiteks nad on seda raha juba raiskanud:)

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.