E-toimik

R 16.08.2016 03:47 (7 aastat tagasi)

Nagu aru saan on tegemist mingi virtuaalse toimikuga, kus inimesel on võimalus tutvuda endale aadresseeritud dokumentidega. Kui keegi on sind kohtusse kaevanud või esitanud sinu vastu maksekäsu kiirmenetluse avalduse, siis kas neid tänapäeval paberkandjal enam inimestele ei saadeta? Et kui sinna virtuaalsesse toimikusse ei pääse mis iganes põhjusel (arvutit ei kasuta üldse, kasutad vähe, arvuti katki, pole võimalust ID-kaardiga sinna logida, ID-kaart kadunud, varastatud või kehtetu), ja samal ajal esitatakse sinu vastu mingi hagi/maksekäsu avaldus, siis nagu oledki teadmatuses ja sellest tulenevalt ka vastuväidet ei esita ja väänatakse kohtus tagaselja otsus? Nii see käibki nüüd või?

C 16.08.2016 10:40 (7 aastat tagasi)

Ei, miks nii? inimesel on rahvastikuregistris olemas püsielukoht, registri andmed peavad olema tõesed. Sinna aadressile suunataksegi kogu sind puudutav info. ka arvutist on võimalik seda infot saada ja viimases hädas kasutatakse ka Riigi Teatajas avaldamist. Aga loomulikult, kes ennast peita tahab, see leiab ikka põhjuse, kuidas oma teatisi mitte kätte saada.

A 16.08.2016 10:43 (7 aastat tagasi)

Ei päris nii ikka ei käi. Kohus saadab dokumendid ikka paberkandjal postiga ning dokumentide e-toimiku kaudu esitamine, nagu ka selle kaudu saadetud dokumentidega tutvumine, on isiku õigus, mitte kohustus.

R 16.08.2016 15:31 (7 aastat tagasi)

Tänan, mõtlesin, et nüüd on see paberkandjal dokumentide saatmine lõpetatud ja ongi vaid e-toimiku põhine, e-riik nagu me oleme:)

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.