andmed kohtule

lõksus 18.08.2016 17:49 (7 aastat tagasi)

tere lapse ema on elatise nõudega andnud kohtusse.probleem ei olegi selles,et ei oleks nõus maksma..aga temapoolt esitatud väited on väärad ja tekitavad võlts olukorra näidates ennast vaesemana ja kulud suuremana. ehk siis on esitanud ainult väljaminekuid aga praktiliselt absoluutselt mitte sissetulekuid. olles temaga koos elanud,tean ta sissetulekuid ja kust firmadest need tulevad.,ning samuti on esitamata jätnud riigipoolt saadavad toetused. minu küsimus seisneb sellest,et kuidas ja kellel(kas ka minul) on õigus neid andmeid faktiliselt nõuda?või peaksin suunama kohust,et nemad nõuaksid tööandja käest sissetulekute väljavõtet? ilmselgelt mina neid ainuisikuliselt ei saa

miks 18.08.2016 18:05 (7 aastat tagasi)

Oleneb kui suurt elatist lapse ema nõuab, kui ainult poolt miinimumpalka siis ei oma tähtsust tema sissetulekud. kui kohus peab vajalikuks siis küsib ise vajalikud andmed.Kui oled küsitud elatisega nõus siis saada kohtule oma nõusolek ja asi laheneb kirjalikul menetlusel ja kohtukulusid ka ei tule.

Onari Kämmal 18.08.2016 23:24 (7 aastat tagasi)

Siin on pigem isegi kasulik ju, kui ema oma sissetulekuid varjab. Teoreetiliselt oleks tal ka enda sissetulekute põhjalt võimalik tõestada, et tema kulutab lapsele kuus kõvasti üle poole miinimumpalga ja nõuda isalt samapalju.

Oks 19.08.2016 09:51 (7 aastat tagasi)

elatise nõude esitajaks märgitakse ju laps ja lapse ema on ainult esindaja. Ei ole kohustust hagis näidata enda sissetulekuid. Ema nõuab ju elatist, mitte ei pea aru andma oma sissetulekute kohta.

A 19.08.2016 10:23 (7 aastat tagasi)

Jah, andmed oma sissetulekute ja kulude kohta peab esitama eelkõige see vanem, kellelt elatist nõutakse, juhul kui on soov, et kohus määraks väiksema elatise kui seadusega sätestatud miinimum. Samas kui nõutakse suuremat elatist kui miinimumelatis, siis peab kohus asja lahendamisel arvestama mõlema poole varalist seisu. Taolisel juhul saaks kohtule esitada ka taotluse, et kohus kohustaks vastaspoolt need andmed esitama.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.