Ettemaksu ei tagastata

Piret 24.03.2017 00:33 (7 aastat tagasi)

Broneerisin eeline sügis majutuse ühe ürituse tarbeks nädalavahetuseks sellel suvel. Tasusuin tuhat eurot broneerimistasu ning arve vormistaja oli mind eelnevalt hoiatanud, et ettemaksu ei tagastata- ka juhul kui peaks midagi juhtuma ning ma ei soovi nende majutust. Nagu ikka- juhtuski...plaanitud ema juubel jääb ära, sest pole enam kellele pidada. Majutusasutus keeldub loomulikult ettemaksu tagastamast. Kas on mingi seaduslik alus seda summat kasvõi osaliselt siiski tagasi nõuda? Lepingut, kus oleks väljatoodud taganemistingimused pole...müüja käsitleb arvet ühekordse lepinguna. Palun abi, ehk oskab keegi aidata nõuga!?

CC 24.03.2017 09:54 (7 aastat tagasi)

Selliseid probleeme lahendab tarbijakaitseamet. Samas majutusasutustel on tihti olemas sellised odavamad pakkumised, kuid lepingus piirava tingimusena, et see ettemaks on tagastamatu. Selle vastu inimesed kaitsevad ennast - ostes reisi ärajäämise kohta kindlustuse.

Piret 24.03.2017 18:46 (7 aastat tagasi)

See polnud odavpakkumine. Lihtsalt suvalt valitud suvaline majutuskeskus(nimetame villaks). Tarbijakaitseamet lähtub kah võlaõigusseadusest....ehk keegi oskab viidata, millisele aktile rõhuda? Ma kirjutaks ise neile paragr see ja see ning kui ei taha kohtuteed astuda, palun tagastada...

Onari Kämmal 24.03.2017 21:46 (7 aastat tagasi)

Majutuskoha omanik tutvustas Sulle lepingutingimusi, Sina olid nõus ja sõlmisid antud tingimustel lepingu. Miks nad peaksid Sulle raha tagasi maksma? Lepingu võib VÕS järgi vabalt sõlmida ka mingi selgelt arusaadava tegevusega, vastava arve tasumine kvalifitseerub selleks igati.

Piret 25.03.2017 11:51 (7 aastat tagasi)

Selge. Et siis on täiesti seaduslik kui ma ettevõtjana hakkan ettemaksuarveid välja kirjutama lisades igale arvele lause, et ettemaksu ei tagastata, vaatamata sellele kas arve saaja soovib teenust tulevikus täies osas või kas mina suudan seda teenust talle pakkuda soovitud ulatuses, ettemaks jääb igaljuhul minule, kirjas ju on.... Saate aru, ma ei vaidle selle vastu, kas leping sõlmiti v mitte, vaid kas on mingid norminõuded, mida täitmata saan ma hakata nõudma raha(kasvõi osalist) tagastamist, vorminõuded mida ei olnud täidetud. Majutusteenuse pakkuja on kohustatud täitma võs 380 punkte, teavitama mind nendest- antud juhul mitte....

Onari Kämmal 25.03.2017 15:18 (7 aastat tagasi)

Kui Sa poest vorsti ostad, siis ei saa Sa samamoodi seda tagasi viia lihtsalt põhjendusega, et Sa otsustasid ümber ja seda vorsti tarbida ei taha. Samamoodi on ka teenusega - Sina sõlmisid majutusasutusega lepingu, millega nemad kohustusid Sulle teenust osutama. Teenuse osutamise tingimuseks oli ühe osa tasumine ettemaksuna. Sinul ei ole õigust seda ettemaksu tagasi nõuda, nendel ei ole õigus teenuse osutamisest keelduda.

Pb 25.03.2017 12:46 (7 aastat tagasi)

Kas see hoiatus (et raha ei tagastata) oli kirjalik ja andsid sellele allkirja?

Piret 25.03.2017 12:52 (7 aastat tagasi)

Kirja teel mulle ettemaksuarvet saates oli see tingimusena kirjas, kuid sellega ka kõik teavitused piirdusid.

Aivo 26.03.2017 16:15 (7 aastat tagasi)

Jutt lühike - sõlmisite omavahel vabatahtlikult lepingu. Sellest saab taganda ainult juhul, kui mõlemad pooled selleks soovi avaldavad. Ja mida oli arusaamatut lauses "ettemaksu ei tagastata"? Eesti keelest ei saa aru?

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.