sant võlgnik

rait 24.05.2017 21:50 (6 aastat tagasi)

firmal on võlgnevus, mis on edasi antud inkassosse. maksime nii palju kui jõudsime, rohkem ei jõudnud, mispeale meie senine maksekokkulepe tühistati. mis nüüd edasi saab? kui tõenäoline on, et inkasso pöördub kohtusse? kui kiiresti nad seda tavaliselt teevad? mis saab kohtus? firmal pole varasid ega rohkem võlgasid. eelnenud aastate kasum on kõik viimaste aastate kahjumiga ära söödud. omakapital on alla nõutud määra ka. osakapital nagu ikka sissemakstud, aga see ka ju ära kulutatud. firma on km kohustuslane, riigivõlgasid ei ole, maksud on makstud sest oma taskust on juurde pandud kogu aeg. nüüd pole enam kuskilt võtta ja midagi ei laeku, sest tegevus praktiliselt puudub. tervise tõttu

A 25.05.2017 09:52 (6 aastat tagasi)

Kui firmal vara ei ole, siis ei saa edasi eriti midagi. Inkasso võib küll pöörduda kohtusse, kuid kui raha võla tasumiseks ei ole, siis kohtuotsusest seda juurde ka ei teki. Käibemaksukohustuslaste registrist võiks firma maha võtta, kui tegevus lõppenud ning alustada likvideerimisega. Võlausaldajal või inkassol on muidugi võimalik esitada hagi ka juhatuse liikme vastu, kuid see eeldab juhatuse liikme kohustuste süülise rikkumise tuvastamist.

A 25.05.2017 09:59 (6 aastat tagasi)

Kui firma on püsivalt maksejõuetu, siis on õigem variant esitada hoopis firma nimel kohtule pankrotiavaldus, siis tegeleks likvideerimisega edasi juba pankrotihaldur. TsÜS § 36 Kui on ilmne, et juriidiline isik on püsivalt maksejõuetu, peavad juhatuse või seda asendava organi liikmed esitama pankrotiavalduse. PankrS § 1 lg 3 Juriidilisest isikust võlgnik on maksejõuetu ka siis, kui võlgniku vara ei kata tema kohustusi ja selline seisund ei ole võlgniku majanduslikust olukorrast tulenevalt ajutine. Riigilõiv pankrotiavalduse esitamisel on 10 eurot.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.