Autolaen

Merka 27.05.2017 08:45 (6 aastat tagasi)

Tere Võtsin ühest firmast järelmaksuga auto. Leping on minu nimel. Seega olen firma ees ka vastutaja. Makseid maksis ja autot kasutas teine inimene. Lõpuks ta enam ei maksnud ja leping lõpetati. Nüüd vaja mul auto tagastada ja iga mittetagastatud päeva eest pean trahvi maksma. Auto on aga selle inimese käes, kes maksis makseid ja tema autoga välismaal. Ei reageeri kõnedele- kirjadele. Kas on üldse mingi võimalus, et ma selle auto tagasi saaksin, et seda tagasi anda?

Ott 27.05.2017 10:48 (6 aastat tagasi)

Kuna oled laenuvõtja sisi kõik kulud tuleb sinul tasuda. Kui autot kätte ei saa ja ei tea kus auto asub ja ei ole ka sul tehtud voitust kellelegi auto kasutamiseks sisi politseise avaldus, auto kadumise kohta

Merka 29.05.2017 10:10 (6 aastat tagasi)

Tere. tänan vastuse eest. Auto kohta tean ainult nii palju, et see hetkel tõenäoliselt Soomes koos kasutajaga. Volikiri on olemas, kuid kas sellest pole abi, kui ma olen vastutava kasutajana korduvalt nõudnud auto tagastamist (ka säilinud e-kirjad ja sõnumid selle kohta)?

Merka 29.05.2017 10:10 (6 aastat tagasi)

Tere. tänan vastuse eest. Auto kohta tean ainult nii palju, et see hetkel tõenäoliselt Soomes koos kasutajaga. Volikiri on olemas, kuid kas sellest pole abi, kui ma olen vastutava kasutajana korduvalt nõudnud auto tagastamist (ka säilinud e-kirjad ja sõnumid selle kohta)?

A 29.05.2017 10:21 (6 aastat tagasi)

Kuna oled ise auto vabatahtlikult andnud teisele isikule kasutada, siis politsei siin ei aita, nõudeid kasutaja vastu saaksid esitada üksnes tsiviilkohtumenetluses.

DEZO 29.05.2017 20:08 (6 aastat tagasi)

Tere! Mida ma konkreetsemalt tsiviilkohtumenetluses nõuda saan? Kas valdust? Samas nüüd leping lõppenud ja ega ma pole enam valdaja siis vist ka. Kas siin mingit hagi tagamist või muud sellist asja saab ka taotleda, et oleks võimalus kiiremini valdus tagasi saada. Muidu käi pool aastat või kauemgi kohut ja maksa trahve. Et kuidas ja mida üldse nõuda?

merka 31.05.2017 13:50 (6 aastat tagasi)

Tere! Aga tõepoolest oleks huvitav nõu saada, et mida ma üldse selles olukorras tsiviilkohtust nõuda saaksin. Kahjuks kuna ise ei ole jurist, siis võtab selle asja endale ise selgeks tegemine ilmselt palju aega ja võib-olla ei saa asjale ka õigesti pihta. Ning kas on mingi võimalus menetlust kiirendada st auto kiiremini kätte saada, et kahjud ei suureneks.

A 31.05.2017 16:57 (6 aastat tagasi)

Tundub üsna lootusetu ettevõtmine olema, kuna kõigepealt oleks vaja kohtul hagiavaldus kuidagi isikule kätte toimetada. Isegi ku õnnestub kohut veenda selles, et hagiavaldus tuleks kätte toimetada avalikult ning õnnestub menetluse tulemusel saada kohtult tagaseljaotsus, siis on jälle probleem selle kohtuotsuse täitmisega. Kui isik ise selle autoga mingi rikkumise tõttu politseile vahele ei jää, siis võib ta rahulikult selle sõidukiga aastaid välismaal ringi sõita, kuna keegi tagaotsima ei isikut ega sõidukit ei hakka.

merka 31.05.2017 17:56 (6 aastat tagasi)

Tere! Tänan vastuse eest. Aga kas selline asi oleks võimalik, et ma ise maksan ära kõik, mis maksta tuleb, aga kuna tema autot välja ei anna, siis on mul sellest kahju tekkinud (kasvõi nt leppetrahv 50 EUR päevas auto tagastamisega viivitamise eest ja võib-olla veel midagi). Kas ma saaks seda raha talt tsiviilkohtu kaudu tagasi küsida.

A 1.06.2017 09:35 (6 aastat tagasi)

Kõik oleneb sellest, mis tingimustel teil omavaheline leping sõlmitud on, millega auto talle kasutada andsite, kusjuures kõiki asjaolusid peaksite kohtus tõendama.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.