Kohtutäitur ei jäta miinimumigi.

Triin 5.06.2017 22:17 (6 aastat tagasi)

Tere. Küsimus selline. Nimelt on tehtud kohtutäituriga kokkulepe ja maksan oma võlga juba 2-aastat ja saab peagi ka makstud. Mõni kuu tagasi otsustas kohtutäitur ,et arestib mu arve nulli ehk võtab ära kõik. Ainus sissetulek on lasteraha ja puude toetus lapsele. Tänu elukaaslasele maksan võlga juba 2-aastat ja saab mõne kuu pärast täiesti makstud. Kohtutäituriga rääkisin ja öeldi,et tehke avaldus ja kontoväljävõte,et edaspidi nii ei juhtuks, tegin seda aga ikka võeti ära. Kas neile ei loe seadused üldse? Minu jaoks on kõige julmem lapsele mõeldud puude raha ,mis ära võeti. Ometigi maksan võlga igakuiselt.Kas neile ei loe seadused üldse`? Saan aru,kui ma võlga ei maksaks. Tänud ,kes oskab vastata.

Reelika 6.06.2017 00:09 (6 aastat tagasi)

Muidugi kehtivad. Kohtutäiturite üle teostab järelevalvet justiitsministeerium, pöördu sinna kui on kaebus mõne kohtutäituri tegevuse suhtes.

niplik 6.06.2017 03:03 (6 aastat tagasi)

Mõni kohtutäitur teeb heameelega selliseid trikke et võlga kiiremini kätte saada. Avaldus miinimumi täitmiseks on tehtud, oled saanud kinnituse et see on vastu võetud ja siis vaatamata sellele et täidad maksekokkuleppeid äkki ühel momendil on arve tühjaks tehtud ja ettenähtud miinimum tühistatud. Kui on arve mitmes pangas siis tõstetakse äkki miinimum teise panka kuhu te pole kunagi avaldust teinud. Ja seda raha loomulikult tagasi ei saa. Kui olete igal kuul makseid teinud ja nüüd seda äravõetud raha tagasi ei saa siis soovitan kindlasti teha ametliku kaebuse. Need parasiidid peavad aeg-ajalt vastu näppe saama et meelde tuleks mda seadus tähendab.

Ele 6.06.2017 14:11 (6 aastat tagasi)

Kogemuse põhjal võin öelda, et Justiitsministeeriumi poole pöördumine on ainult ajaraiskamine. Kohtutäituri tegevuse peale esitad kaebuse ei kellelegi muule kui kohtutäiturile endale. Tõenäoliselt teeb ta otsuse, et kõik on okei tema vaates ja siis edasi võd pöörduda hagiga maakohtu poole. Võlg ei ole muidugi hea asi ja mittevabandatav, aga... ega abi eriti loota ei ole. Kahjuks.

niplik 6.06.2017 20:41 (6 aastat tagasi)

Justiitsministeerium ei tee küll konkreetseid karistustoiminguid aga kui meili teel esitatud kaebus mille täiturile saadate panna koopiana ka ministeeriumi infomeilile siis põhjustab see täiturile ebameeldivaid küsimusi ja aruandmist ülemuste juures. Isiklikust kogemusest jällegi tean et tänu kaebekirja laiendatud adressaatide ringile täituri suhtes algatati järelevalvemenetlus ja sai distsiplinaarkaristuse. Kaebuse koopiad läksid meiliga nii Justiitsministeeriumi kui Kohtutäiturite Kotta. Aga ametlik tegutsemise järjekord jah kahjuks nii et kõigepealt kaebus samale täiturile endale kelle tegevusega te rahul ei ole ja kuna ta enamasti on oma tegevusega ise rahul ja mingeid vigu ei näe siis Maakohtule.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.