Küsimused täitemenetluse kohta

algaja viioldaja 6.06.2017 11:20 (6 aastat tagasi)

1. Oletame, et täitemenetluse võlgnik asutab/ostab ainuosanikuna OÜ. Täituril on loomulikult õigus arestida võlgnikule kuuluvad OÜ osakud, ehk antud juhul siis OÜ ise. Kas täituril on õigust eraldi arestida antud juriidilisele isikule kuuluvat kinnisvara või pangakontosid? Kas siis kogu võlgnevuse, või OÜ PÕHIKAPITALI ulatuses? Loogiliselt nagu poleks, kuid kuuldavasti olevat seda viimast kunagi tehtud, ning siin riigis ei imestaks enam millegi üle... 2. Täitemenetluse võlgnikule kuuluv offshore on Eestis registreeritud mitteresidendist äriühinguna ning omab siin vara, kas siis otse, või kohaliku OÜ kaudu (OÜ omanikuna). Offshore asukohamaa ja Eesti vahel puudub tsiviilasjus õigusabileping. Mida täitur sellisel juhul üldse ette võtta saab?

A 6.06.2017 11:37 (6 aastat tagasi)

Täitur saab arestida üksnes võlgniku enda vara, s.o talle kuuluva OÜ osa, OÜ vara ega pangakontosid arestida ei saa.

algaja viioldaja 6.06.2017 12:06 (6 aastat tagasi)

Ok Küsimus veel siis OÜ osa sundvõõrandamise kohta. Millised õigused (kui üldse) on täituril arestitud osalusega OÜ tegevusse sekkuda? Bilanssi ja aruandlust vist nõuda saab, kas midagi blokeerida ka?

A 6.06.2017 12:15 (6 aastat tagasi)

Ei ole mingit õigust sekkuda, sh bilanssi ega aruannet nõuda, kuna tegemist ei ole võlgniku varaga. Ainus, milleks täituril on õigus, on võlgnikule kuuluva OÜ osa arestimine ning selle müük täitemenetluses avalikul enampakkumisel.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.