Maakleritasu sulas

Helina 8.06.2017 14:20 (6 aastat tagasi)

Tere, oleme üürimas korterit, kus aga sissekirjutuse tegemine on keelatud ja lepingus polnud märgitud ka arveldusarve numbrit, kuhu saaksin summa üle kanda. Vahendajaks on maakler või tema mingi firma, otsest omanikku majal veel pole. Maatükk oli igatahes müügis. Küsisin maaklerilt arvelduskonto numbrit, kuhu ülekanne ära teha(summa liiga suur selleks, et kuidagi sulas maksta), ta vastas, et sooviks siiski sulas, kui vähegi võimalik. See ehmatas mu ära, sest soovin, et kõik oleks ikkagi ametlik ja ma keeldun maksmast igakuiselt üüri ja kommunaale, mis võib niigi sentidega tulla, sulas. Pealegi seaduse ees pole selline tegumood päris õige. Mida teha, kui praegusest peame välja kolima nädala aja pärast ja uude koju pääseme natukese vähem kui nädala pärast?

cc 8.06.2017 17:30 (6 aastat tagasi)

Ükski seadus ei keela maksta sularahas! Selle kinnituseks võtate maaklerilt tseki/arve, kus ta kinnitab et on sellise summa sularahas kätte saanud.

Helina 8.06.2017 23:38 (6 aastat tagasi)

Tere, aitäh kiire ja aruka vastuse eest! Rahustas mu maha :)

Onari Kämmal 9.06.2017 00:47 (6 aastat tagasi)

"Sissekirjutust" enam ei eksisteeri. On Rahvastikuregistris määratud alaline elukoht, mille registreerimist ei saa omanik keelata ja kuhu õige aadressi andmine on lausa seaduslik kohustus.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.