Abielu ühisvara jagamine

Kaarel 13.07.2017 19:53 (6 aastat tagasi)

Elan oma naisest üle viie aasta lahus,kuna naise poeg esimesest kooselust kolis meie majja(ütles,et ajutiselt) seniks kui tema elamispinna leiab,kuid ei kavatsenudki lahkuda.(Ühiseid lapsi meil pole=.Lahkusin aga mina.Vahepeal olen oma tervise kaotanud ning on määratud eluaegne invaliidsus. Tahan abielu lahutada ning soovin maja müükipanemist või minule kuuluva osa naise ja tema poja poolt väljamaksmist,et ka mina saaksin endale korteri osta.(seni olen elanud üüripinnal) Praeguse seisuga ei ole neil väidetavalt raha,et minu osa välja maksta,samas ei ole ka naine nõus maja müügiga.Olen nõutu .Millised oleksid võimalused,et ilma suurema närvikuluta ka endale oma peavari saada

bbb 13.07.2017 20:10 (6 aastat tagasi)

Ega ühisvara muud moodi ei saa lõpetada kui teine pool pole nõus - tuleb kohtu kaudu seda jagada. Sinul on aga üks huvitav nüanss veel. Nimelt saad sa nõuda oma abikaasalt sinu ülalpidamist PKS § 16 järgi, mis ütleb:  (3) Kui abikaasad elavad lahus, annab kumbki teise abikaasa tavapäraste vajaduste rahuldamiseks ülalpidamist korrapäraselt makstavate rahasummadena samadel alustel nagu perekonna ülalpidamisel käesoleva paragrahvi lõigete 1 ja 2 kohaselt. Lahus elav abikaasa ei ole õigustatud teiselt abikaasalt endale ülalpidamist nõudma, kui ta suudab end ise ülal pidada või kui lahuselu on põhjustanud tema ise oma käitumisega.  (4) Abikaasa võib nõuda ülalpidamiskohustuse täitmist või kohustuse täitmata jätmise tõttu tekkinud kahju hüvitamist tagasiulatuvalt kuni ühe aasta eest enne ülalpidamishagi kohtule esitamist. Kuna sa oled töövõimetu, siis peab sinu abikaasa sind ülal pidama, hoolimata sellest et te koos enam ei ela.

Kaarel 13.07.2017 20:20 (6 aastat tagasi)

Tema on pensionär ,maksta tal mulle nagunii pole.Aga kas kohus saab vara jagamisel nõuda maja müükipanemist,et oma osa kätte saada või minule kuuluva osa arvamist uue korteri tagatisena.

bbb 13.07.2017 23:39 (6 aastat tagasi)

Saab nõuda sundmüüki, aga tagatisena kohus ei saa kedagi midagi arvestama panna. Jagate kogu ühisvara kohtus ära. Kui naine ei soovi sinu osa välja osta, läheb maja sundmüüki. Sealt saate kumbki sellise osa, mida kohus on määranud. Naise juttu soovimatusest müüa ei võta seal keegi enam arvesse. Nii et kui ise hakkama ei saa, siis otsi endale keegi kes sind kohtu asjaajamisel aitab.

Kaarel 14.07.2017 10:30 (6 aastat tagasi)

Tänan!

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.