Maja renoveerimine enne pärandamist

Kalle 19.07.2017 03:23 (6 aastat tagasi)

Tere, Olen üks pärijatest ja elan majas, mida tahan renoveerida. Kuna teised osanikud ei ole korda tegemisest huvitatud ja ootavad oma osa pärandusest, siis küsin nii: kas on võimalik maja ära hinnata enne kui renoveerima hakata? Muidu taon sinna meeletu raha alla ja hiljem maksan sellevõrra rohkem ka teistele pärijatele.

A 19.07.2017 09:34 (6 aastat tagasi)

Muidugi on võimalik, pärandi väärtust tulebki hinnata pärandi avanemise ehk pärandaja surma hetke seisuga.

Malle 19.07.2017 09:55 (6 aastat tagasi)

Räägid pärandist ja teistest "osanikest", kes ootavad pärandit. Mis seis siis on? Kas maja senine omanik on surnud ja sina ja keegi teised veel on pärijad? Kui jah, siis olede pärandvara ühisomanikud ning kui asud üksinda teiste nõusolekuta/kokkuleppeta maja renoveerima, siis pead ka arvestama, et neid kulusid ta tõenäoliselt teistelt tagasi ei saa - need kulud on sinu lõbu. Kui maja omanik on aga elus ja sina lihtsalt teed arvestusi, et ükskord selle maja pärid, siis jällegi on sinu risk ja riisiko, kui hakkad lihtsalt niisama maja renoveerima omal kulul.

huua 20.07.2017 21:21 (6 aastat tagasi)

Minu selgsõnaline soovitus on - enne kui pärand pole ametlikult vastu võetud - ära paiguta sinna mitte ühte senti! Seda nii juhul kui pärandaja on surnud või enamgi veel - kui ta alles elab. Pärandamine ei kohusta kedagi millekski.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.