Parimine

M.Mann 20.07.2017 16:06 (6 aastat tagasi)

Lühidalt. Suri sugulane, tema korter on suurtes võlgades, seega kõik esmajärjekorra sugulased keeldusid pärandist. Nii jõudis asi minuni. Keeldusin ja....... pärijaks sai minu 3 aastane tütar. Probleem on selles, et tütar on Inglismaa kodanik ja selleks, et saaksin ka tema eest keeldumise teha on vaja isa luba. Kui saan asjast õigesti aru, et kui isa Eestisse ei taha tulla, siis saaks ta anda mulle volituse. Ja natuke raskem küsimus kas saame koos volitada lapse vanaema, et hoopis tema käiks notari juures ja teeks selle keeldumise ära... ei saa ju nii palju kordi eestisse reisida. Ja mis juhtub kui p'randist ei keeldu...laps ei saa ju vastutada võõra võla eest? Või saab KÜ minna kohtusse ja nõuda võlg välja vanematelt? Ette tänades, M

AA 20.07.2017 19:32 (6 aastat tagasi)

miks sa siis ise loobusid? võtnud vastu, nõudnud pärandvara inventuuri oleks odavam tulnud kui inglismaalt sõit mehel ja volitada siin kedagi ei saa ,peab kohal olema isiklikult

M.Mann 20.07.2017 20:02 (6 aastat tagasi)

Kui sain õigesti asjast aru siis inventuuri korral ei ole pärija kohustatud täitma pärandaja kohustusi oma vara arvel, vaid ainult pärandvara arvel. Ida- Virumaa remondita korter vs 10 000 ! võlgu. Siis nagu erilist mõtet sellel ju pole.

Ott 21.07.2017 18:49 (6 aastat tagasi)

jah kui juba kord loobuma hakatkse siis läheb ring laiali ja kui järglased on loobunud siis läheb pärimine edasi õdedele vendadele ja nende lastele ja seejärel õnudele tädidele ja nende lastele ja kui vahepael keegi abiellub või saab lapse siis algab sealt ring taas peale. Kui loobute oma lapse eest mehega siis on kasulik kohe loobuda ka oma tulevaste laste eest.

Walter 21.07.2017 17:52 (6 aastat tagasi)

1. Alaealise eest saab pärandist loobuda vai kohtu nõusolekul, s.t. ei piisa vaid notarile avalduse tegemisest. 2. Pärija pärib nii vara kui võlad. Võiksid kaaluda võimalust esitada kohtule avaldus pärandvara pankroti väljakuuluitamiseks.

AA 21.07.2017 18:46 (6 aastat tagasi)

antud juhul ei ole nii! kui alaelaine on otsene pärija siis küll jah aga sellel juhul peavad vanemad siiski loobuma lapse eest!

valter 24.07.2017 09:58 (6 aastat tagasi)

alaealise eest saavad vanemad esindajatena vägagi loobuda pärandist ilma igasuguse kohtu nõusolekuta, kui alaealise pärimisõigus tekkis seetõttu, et üks vanematest pärandist loobus. Kohtu nõusolekut on tõepoolest vaja siis, kui alaealisel on otsene või nö esmane pärimisõigus - nt alaealine päriks oma vanema järgi või testamendi järgi ning siis soovitakse pärandist loobuda.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.