KÜ liige

zen 25.07.2017 21:41 (6 aastat tagasi)

mis vahe on korteriühistu liikmel ja mitteliikmel? kui on ostetud korteriomand aga ühistu ei ole liikmeks võtnud või kas ta saab liikmeks mitte võtta? kas mitteliige peab tasuma ühistu arveid.. kas mitteliikmele saab määrata mingeid eritingimusi? mis see liikme ja mitteliikme vahe on, mis see kaasa võib tuua?

A 26.07.2017 09:30 (6 aastat tagasi)

Iga korteriomandi omanik on automaatselt KÜ liige. KÜS § 5 lg 2 Korteriühistusse kuuluva korteriomaniku korteriomandi võõrandamisel loetakse omandaja korteriühistu liikmeks astumise päevaks omandiõiguse ülemineku päeva.

26.07.2017 16:13 (6 aastat tagasi)

Uus korteriomanik peab ise korteriühistu juhatust teavitama, et ta nüüd uus omanik ja ühistu paneb ta oma liikmena kirja ning võtab kontaktandmed. Kui on korter ostetud ühis- või kaasomandisse, siis omanikud peavad valima kes neist KÜ liikmeks hakkab, kelle nimele KÜ arveid esitama hakkab. Ametlikult mitte keegi teine KÜ-le teada ei anna, et korter omanikku vahetanud on. Vana korteriomaniku võlad ja arved lähevad uuele korteriomanikule üle, kui vana on midagi maksmata jätnud.

Vaido 11.09.2017 08:27 (6 aastat tagasi)

Pärast korteri kinkelepingu notariaalset vormistamist (korter on üle antud) selgus, et KÜ üldkoosolek toimub viie päeva pärast. Kas korteri uue omanikuna on mul õigus osaleda antud koosolekul ühistu liikmena? Ühistu on väike - viieliikmeline.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.