Maine kahjustamine

Tanel 9.08.2017 13:32 (6 aastat tagasi)

Tere. Lugu selline. 2013 aastal võtsin Koduliisingu kaudu yhe elektroonika vidina jaärelmaksule. Pool aastat hiljem tekkis treeningvigastus mis tähendas et pidin minema operatsioonile. Peale operatsiooni oli kodune ravi see aga tööandajle ei meeldinud ja koondas mind. Mul tekkisid makseraskused ja Koduliising andis asja kohtusse. Kohtutäitur Kaja Lilloja nõudis summa minult sisse siis kui tagasi tööle sain (sest varem pold kontolt midagi võtta). Võlg sai tasutud 2016 aastal kuid krediidi infos näitab endiselt selle võlgnevuse kohta, et see on LÕPETAMATA (ehk maksmata) Kontakteerusin Koduliisinguga ja nad kinnitasid, et minu võlgnevus oli tasutud 2016 aastal juba KUID et kohtutäitur oleks pidanud saatma korralduse, et see määrataks Maksehäire registris lõpetatuks ehk tasutud. Kuid seda ei tehtud. Selle info sain Koduliisingult, et Täituri kohustus oli saata see. Kas see kohustus on täituril või koduliisingul. Mina oma võla olen tasunud koos viivistega (viivis ehk karistus). Täitur või sis Koduliising aga kahjustas oma tegematta jätmisega minu mainet ja väärtust. Lihtne näide: Läksin Starmani et tellida koju internet. Teenindaja aga keeldub ja ytleb et me ei saa teile teenust pakkuda kuna teil on maksehäires yleval tasumata võlg. Inimesed seisavad järjekorras ja kuulevad sellest. Mina kõnnin silmad maas ja häbis minema. Samuti ei ole ma teiste ettevõtete ja ka tööandjate silmis aus, sest on tasutata nõue mis kahjustab minu mainet nende silmis. Soovin vea teinud ettevõtte või vastutava isiku kohtusse maine kahjustamise eest seoses lohaka ja tegematta tööga. Kuidas seda teha? Kas ja mis kulutusi see minu jaoks tähendab?

hota 9.08.2017 23:53 (6 aastat tagasi)

Kõigepealt tee endale selgeks, et kui asi on antud täituri kätte, siis tuleb tasuda ka täitemenetluse tasu ehk ei piisa ainult võla ja viivise tasumisest. Selle asemel, et siin tatti pritsida oma "maine" kadumise pärast - palun pöördu hoopis kohtutäituri poole ja palu tal selgitada, mida ja kui palju sul veel on vaja tasuda, et maksehäirest pääseda. Enne kui täitevmenetluse tasu pole makstud - oled sa ikka kogu maailma silmis võlglane edasi.

Tann 9.08.2017 23:55 (6 aastat tagasi)

Sina libu pea lõuad. Täiturile on täituri tasud ammu makstud. Nõue on täies ulatuses makstud.

kiui 10.08.2017 09:46 (6 aastat tagasi)

Ja kust sinu postituses oli kirjas, et täiturile on makstud? Sa pede ilmselt ei oska kirjutada... Sinusuguseid tainapäid tulebki Krediidiinfosse üles riputada - nimetusega Tanel-lollpea.

Leino 10.08.2017 03:42 (6 aastat tagasi)

Koduliisingu poolt on väga veider ja rumal jutt et see on täituri kohustus. Kui võlgnevus oli Koduliisingu ees ja nemad on Krediidiinfos võlgnevuse avaldajad siis on ka nende kohustus võlgnevus lõpetatuks märkida. Seda enam et kinnitavad võla tasumist. Kas olete ka täituri enda poole pöördunud ja selgitust nõudnud? Siin on õigus nõuda lausa kahjutasu nime kahjustamise eest. Ma soovitaks täituri poole pöörduda ja küsida. Minu andmetel siiski kohtutäiturid ei pane maksehäireid üles ja päris kindlasti ei edasta oma täiteasjade kohta infot Krediidiinfole.

Tann 10.08.2017 10:20 (6 aastat tagasi)

No nagu täituritele omane vastavad mailidele 2 kuud hiljem ja helistades sis neil on miskid kindlad ajad millal saad helistada (ala esmap kella 2hest kella 4jani) ja sis on tavaliselt liinid umbes. Koduliisingust sain kirjutise: Tere Teie maksehäire AS Koduliisingu poolt oli lõpetamata selle tõttu, et kohtutäitur ei ole meile saatnud täitemenetluse lõpetamise otsust. Hetkel olen maksehäireregistrisse teinud avalduse, et Teie maksehäire lõpetatakse 10.11.2016.a. seisuga, päevaga kui täitur tegi meile viimase ülekande. Lugupidamisega AS Koduliising esindaja Ma saan aru, et tekib võlgnevus sis tuleb see tasuda. Ja alati ei teki inimestel võlgnevus tahtlikult. Elu spndmused võivad põhjustada olukorra kus satub isik rahalistesse raskustesse. Koduliising andis asja kohtusse ja arestis konto kus nõudis sisse põhinõude, viivised ja täituri tasu. Ja võlgnevus nõutakse alati sisse täies osas sealhulgas ka täituri tasud. (Ilmselgelt li.u hotake kes nüüd kiui nime alt kirjutas sellest ei tea midagi aga lõugu laiutab usinalt, see et sina l.bu ei tea et see nõutakse täises osas koos võlaga sisse on nagu SINU probleem mitte minu. Ja oma esimeses postis ei ole ma kuskil tatti pritsinud. Olin õigustatult pahane ja tige. Mina oma "karistuse" kandsin makstes tagasi võla+viivised + täituri töö). Nende vea tõttu on see seal üleval old ligi aasta vale info minu kohta ja ma ei ole sellest teadlik olnud. ligi aasta otsa on minu nime kahjustatud võlaga mida mul ei ole kuna keegi ei ole suvatsenud / osanud / viitsinud enda tööd teha. Täitur nõuab sisse täituri töö tasu (Mentelus tasu jne) just nimelt minult. Töö mida tema sitalt tegi mille läbi minu nimi kahjustatud, sest potensiaalsed kliendid ja äripartnerid on vaadanud, et ma pole usaldusväärne ligi aasta asi maksmata. Mina ei tea kas see on täituri kohustus või Koduliisingu, kuid kavatsen selle välja uurida ja selle kes jättis selle tegematta (kas sis täitur või Koduliising) ja selle vastu kaebuse ja nõude esitada. Täiturile kirja saatsin kuid see egoistist ülbik vastab kuu kuni kaks hiljem. (palju tööd bla bla bla blushit) Kuna aga kohtutäitur on kohtu osa ja kohtutäiturite koda koosneb nendest samadest täituritest sis ilmselt kohtuga ma kaugele ei jõua. Sis saadan info koos detailidega ajakirjandusele ja lisan kõik lindistatud telefonikõned ja ka mailivahetuse täituri ja koduliisinguvahel ja garanteerin, et süüdlase kes minu nime aasta osta alusetult määris ka välja toodud saab.

Kohtunik 10.08.2017 15:00 (6 aastat tagasi)

Tere. Oma maine kahju nõude aluseks tuleb esitada kalkulatsioon, kuidas ja kui palju antud asi on teie mainet kahjustanud. Tuleb lisada dokumendid, mis tõestavad et olete saanud rahalist kahju. Lihtsalt jutuga, et mina olen kahju kannatanud ja tuleb aga maksta - ei saa kohtus mitte midagi, kõik peab olema dokumentaalselt tõestatud. Kohtutäiturid ei ole kohtusüsteemi osa vaid kohtutäitur peab avalik-õiguslikku ametit enda nimel ja vastutusel vaba elukutsena. Lõpetuseks, lugedes teie kirjapandut, siis olen ma veendunud, et kõige rohkem saab kahjustada inimese mainet ikka tema ise - sellise sõnavaraga ma imestan, et üldse kohtutäitur teile vastanud on, sest ta ei pea selgelt solvavatele ja roppustega täidetud kirjadele üldse vastama.

Tann 10.08.2017 18:26 (6 aastat tagasi)

Esiteks ei ole täiturile ma sellise sõnavaraga kirja saatnud, teiseks sõnavara muutus peale seda kui mõni seltsimees tuli siia tatti pritsima analüüsimata seda millest ma räägin. Olles suhtumisega olid võlgu nyyd ole vait. Täitur peab täitma oma kohustust ja kui mina maksin täituri töö kinni täituri tasud mis nõutakse sisse võlgnikult. See eelab ka seda et täitur teeb oma tööd korrektselt. Siinkohal tegi täitur viimase makse mis minult sisse kaseeris Koduliisingule ära ja oleks pidanud ka peale seda saatma vastava korralduse et minu maksehäire lõpetada (mitte ajalugu kuna see ei aegu ennem 5 aastat) kuid selle STAATUS. Sest selle STAATUSE oli tema jätnud sinna endiselt maksmata. Potsensiaalsed äritehingud millest loobuti sest minu kohta oli üleval VALE INFO. Ja see oli üleval just nimme TÄITURI tegematta töö tõttu see mille eest minult raha sisse kaseeris. Topelt standardid nagu aru saan. Ja kui arvate et ma jätan niisama tolle eesti toise kohtutäituri võlad kes nyyd tahtis et riik need kustutab sis eksite rängalt. Kavatsed selle ilusti avalikuse ette tuua. Iga mees / naine vastutagu oma tegude eest. Mina vastutasin. Minu võlg on TASUTUD, viivised TASUTUD ja Täituri töö mis sellele kulus see ka TASUTUD Nyyd hakkab ka täitur TASUMA oma tegematta kehva tööd ja samuti too täitur kes loodab et riik tema võla lihtsalt kustutab. http://www.err.ee/603321/tuntud-kohtutaitur-tarno-tahab-kohtult-enda-volgade-umberkujundamist Silmakirjalik seaks nuumanud täiturinärakas

Aivo 10.08.2017 20:04 (6 aastat tagasi)

Ma arvan, et siin oleks psühhiaatritele päris palju tööd :).

Tann 10.08.2017 20:18 (6 aastat tagasi)

Arvamus on nagu pe.se igal yhel oma. Sa võid enda arvamuse endal sisse istuda.

Tann 10.08.2017 20:18 (6 aastat tagasi)

Arvamus on nagu pe.se igal yhel oma. Sa võid enda arvamuse endal sisse istuda.

Juss 11.08.2017 11:20 (6 aastat tagasi)

Kohtutäitur ei sisesta andmeid krediidivõimaluste hindamise registritesse, samuti ei saa ta ka sealt mingeid kandeid kõrvaldada. Seega soovitan esitada nõue võlgnevuse eemaldamiseks otse registrile. Kohtutäitur siin asjasse ei puutu.

Tann 11.08.2017 12:00 (6 aastat tagasi)

Koduliisingust sain kirjutise: Tere Teie maksehäire AS Koduliisingu poolt oli lõpetamata selle tõttu, et kohtutäitur ei ole meile saatnud täitemenetluse lõpetamise otsust. Hetkel olen maksehäireregistrisse teinud avalduse, et Teie maksehäire lõpetatakse 10.11.2016.a. seisuga, päevaga kui täitur tegi meile viimase ülekande. Lugupidamisega AS Koduliising esindaja Koduliisingu väitel on jätnud täitur selle tegematta. Ma kavatsen saada selgusele kas olo viga täituri poolne või Koduliisingu poolne ja siis kui see selge jätkan Kui keegi arvab et lasen selle vaikselt vaiba alla pyhkida eksib rängalt

Maksehäire 11.08.2017 13:23 (6 aastat tagasi)

Maksehäire lõpetatakse võlgnevuse täielikul tasumisel. Maksehäire lõpukuupäev on võlgnevuse tasumise päev. Maksehäireid kokkuleppel võlgnikuga ei kustutata. Maksehäireregistrisse kantud info säilib ettevõtete puhul 7 aastat ja eraisikute puhul 3 aastat pärast maksehäire lõpetamist. Erandiks on krediidiasutuste poolt sisestatud eraisikute maksehäired, mida hoitakse pankadele nähtavad 5 aastat pärast maksehäire lõpetamist. Loe: https://www.creditinfo.ee/maksehaireregister/

Käib nii 11.08.2017 13:30 (6 aastat tagasi)

kes sisestas maksehäire? tee see kindlaks ja palu neil maksehäire lõpetada. Kui tasusid võla 2016a siis on see sul seal ilusti nähtav veel kuni 2019a -ni.

Tann 11.08.2017 14:36 (6 aastat tagasi)

Ehk sis loed aga ei saa aru jah? Jutt ei käi sellest et sellest jääb märge maha. Jutt käib sellest milleks oli see ligi aasta osta seal staatuses Maksmata KUIGI võlg oli tasutud kõikide viiviste ja täituri tasudega juba ligi aasta aega tagasi. Jutt käib sellest et AS Koduliisingu väite alusel neile peab täitur saatma täitemenetluse lõpetamise otsuse mis võimaldaks neil ka võlgnevus määrata makstuks. Minu eesmärk on saada selgusele: 1. Kas täitur on seadusega kohustatud neile selle saatma või on Koduliisingu kohustus peale kätte saadud võlga + viiviseid selle seal muutma staatusesse et on tasutud. Peale seda kui on selge kelle kohustus see oli jätkan mina ja esitan hagi ja vastavad kaebused edasi. Ja kui hagi ja muuga ei saavuta midagi edastan kogu info ajakirjandusele ja võte kindel olla, et sellest tuleb artikkel. Point ei ole selles et ma võlgu jäin. Kõigil võib tekkida makseraskusi. Ja ma selgitasin ka millest mul need tekkisid. mina oma võlad olen tasunud ja samuti viivised ja kohtutäituri kulu. Mina oma Karistuse ja kohustuse täitsin. Kuid siinkohal on tehtud liiga minu mainele hoides ligi aasta otsa üleval seda infot. Valeinfo (laim) avalikuse eest. Sest seda infot saab iga tööandja ja potensiaalne klient vaadata. Tänapäeval vaatavad tööandjad ka seda mis on isiku makseregister ja kas tal on aktiivseid võlgnevusi ja sellest lähtuvalt tehakse ka otsuseid kui mitte otseselt siis need mõjutavad neid kindlasti. https://i.imgur.com/kpdVOrl.jpg

Tann 11.08.2017 14:43 (6 aastat tagasi)

Seega, ei karju ma seetõttu, et see seal üleval on vaid seetõttu et see on seal old üleval selliselt nagu see on, ehk siis LÕPETAMATTA!!! Võlg oli tasutud täies ulatuses ja viivised ja täituri tasud samuti ja seda juba PEA AASTA tagasi. Kuid neil oli STAATUS endiselt LÕPETAMATTA! See näitab teistele et ma olen endiselt võlgu. See on vale info ja laim. Ja see kelle süü tõttu see seal niimodi üleval teen endast kõik et isik ka oma KARITSUSE saaks ja kahjutasu maksaks. Kui mõni ytleb et ups sorry kogematta, siis selle peale ytlen mina EI KOTI nii nagu ei kottinud neid kui ma makseraskusesse sattusin ja ei old raha et isegi süüa osta. Ja mõtlevad et kirjutavad vabanduskirja sis võivad endal selle pe.se pista.

A 11.08.2017 15:25 (6 aastat tagasi)

Nagu eelpool kirjas, siis on Koduliising esitanud maksehäireregistrisse avalduse, et maksehäire lõpetatakse 10.11.2016.a. seisuga, päevaga kui täitur tegi viimase ülekande. Sellega on ju asi lahendatud ning asjaolu, et võlg peale tasumist Maksehäireregistris veel kuni senini lõpetamata staatuses seisis, on osaliselt tingitud Su enda hooletusest. Juhul kui oleksid kohe peale võla tasumist Koduliisingu poole pöördunud, siis oleks ilmselt Koduliising ka maksehäire kohe lõpetatuks märgitud. Kohtutäituriga ei ole selles asjas mingit puutumust, kuna võlgnevuste andmeid avaldavad maksehäireregistris ning ka maksehäireid lõpetatuks märgivad võlausaldajad. Igasugune kahjunõude perspektiiv on siin asjas olematu, kahjunõudel võiks olla perspektiivi üksnes juhul, kui Koduliising oleks hoolimata võlgnevuse tasumisest keeldunud maksehäiret lõpetatuks märkima või Krediidiinfole vastavat avaldust esitamast.

Tann 11.08.2017 15:33 (6 aastat tagasi)

Sa A keri õige putši oma targutamisega, mina olen kahju kannatanud ja tahan et kõik vabandaksid minu ees. Mina olen pidanud oma kasumitest ja lepingutest loobuma, et üks mingi täitanud kohtutäitur ei viitsi oma tööd teha. te olete siin kõik ühes mestis ja ma annad teid Pealtnägija saatesse. MIND juba niisama ei kotita! Ma näitan teile kõigile!

samas seisus olnud 11.08.2017 15:50 (6 aastat tagasi)

Tannukene! Saad Sa aru, et kui Võlausaldaja lisas Sind sinna registrisse, siis ka tema peab Sinu asja seal lõpetatuks märkima kui tal enam pretensioone ei ole. Võla tasumist tuleb endal huvi tunda oma asjade kordasamise suhtes. Ma ei ole ei täitur ega Koduliisingu töötaja vaid olen ka üks, kes samuti seal registris rippunud Kui võlg sai tasutud siis küsisin maksehäiretset, et kas nad märgivad lõpetatuks ja võtavad maha nüüd, ütlesid, et võtab võlausaldaja maha. Pöördusin võlausaldaja poole ja palusin märkida lõpetatuks. Kuid kuna mul oli seal üleval lühikest aega see võlgnevus siis nad tulid vastu ja eemaldasid ka koheselt maksehäiretest üldse. Kohtutäituriga oli mul aga oma rida, nimelt tasusin võlgnevuse enne, kui täitur minuga ühendust jõudis võtta. Aga kuna juba oli täiturile asi edasi antud siis jah, oma tasud sai ta minult siiski kätte. Täitur ei olnud ka teadlik sellest, et võlausaldaja mind üldse maksehäiretsees kirja oli pannud.

A 11.08.2017 16:35 (6 aastat tagasi)

Kutsu omale kiirabi, telefon on 112.

A 11.08.2017 16:36 (6 aastat tagasi)

Kutsu omale kiirabi, telefon on 112

Tann 11.08.2017 16:46 (6 aastat tagasi)

ime muna jobi

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.