Alusetu maksenõue - kuidas lahti saada?

Inkasso 16.08.2017 16:35 (6 aastat tagasi)

Inkasso nõuab 10a vana paarikümne EURi suurust summat , millel minu nägemuse järgi ei ole mingit alust ja olen seda neile ka öelnud. Nõutakse aga nüüd üle 400€ lisakuludega. Küsisin ka alusdokumente ja kuigi olevat nõue ammu inkassofirma oma siis ei ole neil alusdokumente. Saadavad päringu esialgsele nõudjale ja eks siis näeb, et millega ja kas üldse sealt välja tullakse. Küll aga ei ole nõus inkassofirma mind kohtusse andma (ei ole neil mingit lootustki seal) aga samas kiusatakse maksehäirete avaldamisega. Kas mina saan selle nõude ise kohtusse anda ja kasvõi lihtsa aegumise (üle 10a) peale selle tühistada lasta? Kas sellised kohtukulud saab inkassofirmalt sisse nõuda?

Reelika 17.08.2017 03:26 (6 aastat tagasi)

Aegumisele tuginetakse üksnes siis kui teine osapool sinult täitmist nõuab, ehk siis selleks peaks sind kohtusse antama. Teiseks on võlgnevus juba aegunud ja aegunud võlgnevusi maksehäireregistrisse ei panda.

Inkasso 17.08.2017 10:28 (6 aastat tagasi)

Palun loe uuesti. Selles asi ongi, et see 10a vana kuupäevaga "võlgnevus" on maksehäireregistris. Ja selles asi ongi, et nõudja ei anna kohtusse kuna sel ei ole mingit alust ega perspektiivi. Olukord ongi nii, et nõutakse maksehäireregistri kaudu passiivselt ja emailidega. *** Küsimus, et kas mul on end võimalik ise aktiivseks muutudes kaitsta ja see võlgnevusnõue ise kohtusse anda ning lasta tühistada?

Reelika 17.08.2017 14:23 (6 aastat tagasi)

Tuleb teha vahet, millal sinna maksehäiresse sind lisati. Su eelmisest postitusest lugesin välja, et ähvardatakse alles lisada, kui ei maksa..aga nüüdses viitad, et oled juba registris. Kui maksehäire lisati sinna ajal kui võlgnevus ei olnud aegunud, siis on see igati seaduspärane. Kui aga enne ei olnud mingit maksehäiret seal, siis nüüd, mil võlgnevus aegunud ja kohtus enam seda sisse nõuda ei saa ja on hakatud survestama inimest tasuma, vastasel juhul pannakse maksehäiresse. Siis selline asi ei ole kohe mitte okei.

Reelika 17.08.2017 14:40 (6 aastat tagasi)

Isikuandmete kaitse seaduse § 11 lg 7 p 2 kohaselt krediidivõimelisuse hindamise eesmärgil andmete kogumine ja kolmandatele isikutele edastamine ei ole lubatud, kui see kahjustab ülemääraselt andmesubjekti õigustatud huve. Mingisuguse aegunud võlgnevuse, mille täitmist enam võlgnikult nõuda ei saa, registrisse riputamine ilmselgelt kahjustab ülemääraselt isiku huve. Isikuandmete kaitse seaduse § 11 lg 3 - Andmesubjektil on õigus igal ajal nõuda isikuandmete avalikustajalt isikuandmete avalikustamise lõpetamist, välja arvatud juhul, kui andmete jätkuv avalikustamine ei kahjusta ülemääraselt andmesubjekti õigusi. Seega võid maksehäireregistrile kirjutada, et selline aegunud võlgnevus kahjustab ülemäära su huve ning kohustad neid selle eemaldama.

uaha 17.08.2017 11:18 (6 aastat tagasi)

oled sa maksehäireregistrisse pöördunud ja palunud see nõue eemaldada?

Puuga pähe 18.08.2017 00:33 (6 aastat tagasi)

Ilmselt saad ise kohtu poole pöörduda. Mingi selline kohtulahend on isegi olemashttps://www.riigiteataja.ee/kohtulahendid/detailid.html?id=133820856

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.