Kinnisvara broneerimislepingu ettemaks

Kristina 17.08.2017 20:31 (6 aastat tagasi)

Tere! Oli huvi osta kinnisvara ja müüja esindaja (poeg) tegeles müümise ja näitamisega. Saime hinnas kokkuleppele ja ta soovis ettemaksu, mis sai ka tehtud. Tegime ka broneerimislepingu, kuid kahjuks vaid suvalisele netist välja prinditud blanketile, kus on näha mis summas on ettemaks on tehtud ja mis ajaks peaks tehing tehtud olema. Nüüdseks on selgunud, et majal on kohtutäituri poolt keelumärge peal ja omanik ei ole huvitatud sellega tegelema. Nüüd on asi nii kaugel, et enam ühendust ei saa ja tundub, et meid on lihtsalt tüssatud. Mis šansid on läbi kohtu ettemaksu raha tagasi nõuda? Parimate soovidega Kristina

bbb 18.08.2017 09:45 (6 aastat tagasi)

Aga palun loe seda "suvalist netist välja prinditud blanketti, millele sa allkirja andsid" - mida seal on öeldud selle kohta kui müüja ei saa objekti müüa. Broneerimisleping peaks sätestama, et kui müüja kinnisasja siiski ostjale ei müü, tuleb broneerimistasu tagastada ning ostjal on õigus nõuda omakorda kompensatsiooni tema käest. Iseenesest on broneerimisleping ainult kompensatsioon müüjale, et ta teatud perioodi jooksul hoiab kinnistut ostjale ja see ei kohusta kedagi müüma ega ostma. Hea soovitus on siiski "suvalistele" dokumentidele mitte allkirju anda.

bbb 18.08.2017 10:19 (6 aastat tagasi)

unustasin lisada, et sa võid selle raha tagasi nõuda alusetu rikastumise varal: § 1028. Kohustuse täitmisena saadu tagasinõudmise alused  (1) Kui isik (saaja) on teiselt isikult (üleandja) midagi saanud olemasoleva või tulevase kohustuse täitmisena, võib üleandja saadu saajalt tagasi nõuda, kui kohustust ei ole olemas, kohustust ei teki või kui kohustus langeb hiljem ära. Kui keelumärget poleks või/ja müüja oleks seda märkinud, siis seda õigust poleks.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.