Teise isiku ID-kaardiga lepingu allkirjastamine

Raine 20.08.2017 09:49 (6 aastat tagasi)

Tütar leidis üles minu ID kaardi paroolid ning allkirjastas minu ID kaardiga 10 kiirlaenu lepingut. Asi on antud politseisse, kuid kuna uurija puhkab, siis isikud, kes laenu andsid pöörduvad järjest minu vastu kohtusse. Millised võiksid olla minu vastuväiteid kohtud (et minu soov ei olnud lepingut sõlmida). Kas ma võiksin paluda, et kohus menetluse seniks peataks, kui kriminaalasjas tehakse otsus?

vuqu 20.08.2017 12:05 (6 aastat tagasi)

Aga siis pöördudki võlausaldajate poole selle infoga, et sul pole raha maksta ja toimub kriminaalmenetlus. See ei pruugi aga kuidagi nende soovi vähendada, sest nende silmis oled sina võlgnik, sina pead maksma ja hiljem regressikorras oma tütrelt selle summa tagasi nõudma. Lisaks - inimesel on omal vastutus, et tema ID kaart ja paroolid ei satuks teiste inimeste käsutusse.

Onari Kämmal 21.08.2017 10:28 (6 aastat tagasi)

Millal need laenud võetud on? Juba päris ammu peab ju enne esimese laenu võtmist KYC raames ka füüsilise isikutuvastamise tegema kas laenuandja või siis mõne nende partneri (Omniva pakub paljudele seda teenust) juures. Siis tekiks küsimus, et kuidas see sai läbi minna ja kas laenuandjal/tuvastuspartneril on ka mingi vastutus selle läbilaskmise eest. Kui võeti siis, kui sai veel puhtalt ID-kaardiga sõlmida, siis on paraku nii jah, et laenuvõtjal on kõik õigused Sinult see raha välja nõuda. Ja Sinul on õigus omakorda tütrelt.

Raine 22.08.2017 10:31 (6 aastat tagasi)

Laen on võetud hiljuti, laen on sõlmitud läbi netiportaali, mida haldab OÜ, kuid laenulepingus on laenuaandjaks märgitud eraisik

joda 22.08.2017 13:32 (6 aastat tagasi)

eraisikul pole KYC kohustust, seega tal on täielik õigus nõuda laen tagasi sinult. Nagu eespool kirjutatud, saad sa anda oma tütre kohtusse ja nõuda regressikorras sisse selle raha temalt. Isegi kriminaalkorras süüdimõistmine ei aita seda võlga tütrele edasi kantida.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.