Elamisluba ja kriminaalne minevik.

Marike 12.09.2017 16:21 (6 aastat tagasi)

Tere. Olen püüdnud leida sellele küsimusele vastust seadust sirvides ning nüüd pöördun siia lootuses, et ehk keegi pädevam on nende teemadega kursis. Kas Eesti Vabariigi seadused keelavad saamast elamisluba inimesel kellel on olnud kriminaalne minevik ( vangistus) välisriigis, mis ei kuulu EU alla? Kas viisa saamine on võimalik ning hiljem abikaasa juurde elama asumine? Tänan kõiki vastuste eest. Kõike paremat!

BB 12.09.2017 17:06 (6 aastat tagasi)

§ 20. Kriminaalkorras karistatud isiku poolt tähtajalise elamisloa taotlemisel esitatavad lisadokumendid Kriminaalkorras karistatud isik esitab tähtajalise elamisloa taotlemisel lisaks määruses sätestatud dokumentidele kriminaalkorras karistamist tõendava dokumendi, kui isik on karistatud välisriigi õiguskaitseorgani (kohtu) poolt. § 124. Tähtajalise elamisloa andmisest keeldumine avaliku korra ja riigi julgeoleku tagamise ning rahva tervise kaitse kaalutlustel 5) välismaalast on karistatud süüteo eest; Kindlasti on kriminaalne minevik oluline alus elamisloa andmisest keeldumiseks ja ka viisa andmisest keeldumiseks. Kui isikule ei anta elamisluba ei saa ta ka asuda abikaasa juurde elama,

Marike 12.09.2017 18:45 (6 aastat tagasi)

Tänan vastuse eest. Siit tekkis mul kohe paar lisaküsimust: Kas elamisloast ning ka viisast keeldumisel on neile oluline , milline oli karistus ning millised olid selle teo motiivid ning karistuse raskus? Kas nad panevad inimelu tahtmatu võtmise vargusega ühe pulga peale? Ning kes võtab vastu antud otsuse? Kas kergendavaks asjaoluks ei ole pere olemasolu eestis sh. abielu eestlasega?

BB 12.09.2017 19:53 (6 aastat tagasi)

Ei pere olemasolu Eestis pole küll mingi kergendav asjaolu.Kindlasti kaalutakse elamisloa andmisel kõikki asjaolusid. Otsuse vastuvõtmine sõltub kus näiteks viisat taotletakse kas Eestis või saatkonnas ... raske vastata sellisele küsimusele.. No surma põhjustamine ettevaatamatusest ja vargus on ikka kaks erinevat asja.

BB 12.09.2017 20:05 (6 aastat tagasi)

Igatahes ega kriminaalkorras karistatud isikud Eestisse küll oodatud pole, kriminaalkaristus on tõsiseks argumendiks elamisloast keeldumisel.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.