Dokumendi keel Läti kohtuasjas

kaupo 13.09.2017 07:08 (6 aastat tagasi)

Kui läti arbitraazikohus saadab mulle 3lk lätikeelset teksti, siis kas mul on õigus paluda need nendepoolt ümbrtõlkida eesti või inglise keelde? Ma ei saa nendest dokumendidest midagi aru ja lisaks on vastamistähtaeg ainult 10päeva.

A 13.09.2017 07:17 (6 aastat tagasi)

Vahekohtus toimub menetlus üksnes siis, kui lepingupool on selleks nõusoleku andnud ning selles keeles, mis on määratud selle vahekohtu reglemendis, mille vaidluse lahendamiseks lepingu järgi valisite. Ehk kui oled sellise lepingu sõlminud, siis pead dokumendid oma kulul ära tõlkima.

kaupo 13.09.2017 07:40 (6 aastat tagasi)

Ma tänan A`d vastamast. KAs oskad öelda, kas vahekohtu otsust saan ka edasikaevata Läti teistesse kohtutasanditesse? Kas Eesti riigi kodanikuna on mu õigus pöörduda justiitisministeeriumi poole palvega vähekindlustatud isikuna saada tasuta õigusabi, seoses antud kaasusega Läti vahekohtus?

A 13.09.2017 08:11 (6 aastat tagasi)

Kahjuks ei tea Läti seaduseid, kuid Eestis vähemasti ei ole vahekohtu otsus tavakorras vaidlustatav ning jõustub selle tegemise päeval. Vahekohtu otsuse tühistamist ringkonnakohtus saab taotleda üksnes piiratud juhtudel. Tasuta õigusabi saamise kohta ei oska vastata, lisan mõned lingid: http://www.kohus.ee/et/oigusabi/tasuta-oigusabi

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.