Kriminaalne taust, vägivallakuriteod - juura.ee

Kriminaalne taust, vägivallakuriteod

kysimus 1.10.2017 10:22 (6 aastat tagasi)

Kas ja kuidas on võimalik kontrollida, kui õiged on kellegi väited tema kriminaalse mineviku/oleviku ja kehtivate karistuste kohta, mh. äärmiselt vägivaldsete kuritegude eest kinniistumised jms.? Motiiv aru saada, kas ja kuivõrd tegu on väljamõeldistega hirmutamisega.

BB 1.10.2017 13:35 (6 aastat tagasi)

Karistusregister Karistusregister on riigi andmekogu, mis moodustab ühe osa e-toimiku infosüsteemist. Antud register sisaldab andmeid Eestis karistatud isikute ja nende karistuste kohta. Karistusregistri päring Karistusregistri väljavõtte saamiseks tuleb teha päring karistusregistrisse, mille alusel väljastatakse registriteade. Karistusregistri päringut on võimalik teha elektrooniliselt e-posti teel, e-toimiku keskkonnas või paberkandjal tavapostiga. RIK-is kohapeal saab täita üksnes avalduse, kuid klientide vastuvõttu ei toimu. Registriteatel kajastuvad kõik kehtivad karistused, v.a kui isikul on üks väärteokaristus, mis on alla 200 € (50 trahviühikut) ja sellel pole lisakaristust. Samuti ei avalikustata karistusandmeid alaealiste kohta. Teise isiku kohta päringu tegemisel on vaja teada tema ees- ja perekonnanime ning isikukoodi, juriidilise isiku kohta pärides juriidilise isiku nime ja registrikoodi.

Elja 1.10.2017 20:24 (6 aastat tagasi)

Aga kas samast saab teada ka näiteks käimasolevate kohtuprotsesside kohta või esitatud kahtlustuste ja/või süüdistuste kohta? Või seda infot ei saagi kontrollida?

BB 2.10.2017 11:06 (6 aastat tagasi)

Ei saa

kysimus 4.10.2017 04:49 (6 aastat tagasi)

Aitäh. Kui ainult kehtivad, siis enamust otsitavat aega sealt ei näitaks.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.