Pärandi jagamine.

Ats 6.11.2017 18:01 (6 aastat tagasi)

Kui pärijateks on kaks venda. Teine vend võtab peale ema surma pangkontolt kogu raha endale ilma ,et jagaks rahalist infot vennaga ja korraldab matused. Ülejäänud raha jääb talle matustest üle elamiseks. Kas mul on õigus teada kui palju matused maksma läksid tegelikult ja kui palju tal raha jäi matustes üle elamiseks? Kuidas saan teada tõde ja mis õigused on mul kui selline asi on toimunud?

Atu 7.11.2017 06:59 (6 aastat tagasi)

algatad pärimismenetlus, seejärel saad pangast dokumendid raha liikumise kohta. seejärel kohtus pärandvara jagamine. sinna peab teine vend esitama matusekulude kohta arved siis

Ats 9.11.2017 06:29 (6 aastat tagasi)

Kas pärimismenetlust saab ka siis veel algada kui osa ema asju vennaga on juba jagatud? Vend lihtsalt venitab asjade jagamisega ja oma asju ei vii korterist ära kuna tal oma kodus pole ruumi asjade paigutamiseks. Pangast paberid rahada rikkumise kohta käes juba 2016 a veebruarist.Soovisin juba aasta alguses märtsi kuus korteri müüki ja kirjutasin ka talle kirja oma soovist korter maha müüa aga see pole tulemusi veel andnud. Kas kui teine pool venitab korteri müügiga on mul õigust nõuda kompensadiooni tekitatud kahju eest?

BB 9.11.2017 11:05 (6 aastat tagasi)

Millist kahju sulle siis konkreetselt on tekitatud korteri müügiga?

Ats 10.11.2017 06:24 (6 aastat tagasi)

Üritasin kevadel vennaga kokkuleppele jõuda remondi tegemise asjus. Remondi tegemine oli rohkem venna soov ja minu poole vastutuleks oli soov kiiresti remont ära teha ,et saaks kiiresti korteri müüki panna. Olin vahetult enne suve 2 kuulisel puhkusel . Tol hetkel oli mul aega ja raha teha väike kiire sanremont. Temal selg krooniliselt haige ja ravil ei käi. Ilmselt huvi puudus ja minu kirjadele ei vastanud. Hakkasin omal algatusel tõstama asju teise tuppa ,et teha ruumi remondi tegemiseks ja tema sõimas mul näo täis omal algatusel tegutsen. Augustis üritasin uuest teha algust remondi tegemisel ja ta mu kõnedele ei vastanud. Sõimas järgmine päev näo täis ,et jälle omapead toimetan. Kuigi praegult mull aega ja raha remondi tegemiseks ei ole aga tema ei ole enne nõus müüma kui enne san remont tehtud. Remondi tegemisel ja ema asjadel jagamisel huvi ülesse ei näita.Ilmselt selg ikka haige. Kirjadele ka ei vasta ja telefoni teel ka mulle ei helista. Olen lihtsal sellest ootamisest tüdinenud ja ei soovi enam remonti teha.Üritasin vennale selgeks teha ,et san remondiga erilist võitu ei tule vaid pigem sellega kiirendad müüki. Pigem kuude viisi üüridele makstes läheb raha kaduma surnud hobusele. Tegin ettepaneku kutsuda hindaja aga pole temalt vastust saanud.

BB 9.11.2017 21:46 (6 aastat tagasi)

Kui korter on vennaga kaasomandis, siis kas lepid vennaga müügi kokku või on sul ka võimalus kohtu kaudu nõuda kaasomandi lõpetamist-siis kas vend ostab sinu osa ära või korter müüakse maha ja mõlemad saavad raha.

Ats 11.11.2017 14:10 (6 aastat tagasi)

Kas pärimismenetlust saab ka siis veel algada kui osa ema asju vennaga on juba jagatud? Vend lihtsalt venitab asjade jagamisega ja oma asju ei vii korterist ära kuna tal oma kodus pole ruumi asjade paigutamiseks?

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.