Koolitustasu tagasimaksmine

Marii 5.02.2018 08:45 (6 aastat tagasi)

Tere! Läksin tööle tööandja juurde, kes lubas töövestluses 5.50 tunnitasu ja ameti jaoks vajaliku väljaõpet ja koolitust. Kahjuks selgus, et tunnihinne nii kõrge töötamisel ei ole ja koolituse päeval anti allakirjutamiseks koolitusleping, kus on kirjas, et juhul kui ma peale koolitust aasta aega tema juures tööd ei tee siis maksan omast taskust koolituskulud tagasi. Kahjuks töövestluse käigus selliseid kokkuleppeid ei olnud. Kahjuks on koolitus läbitud ja palk on osutunud niruks. Vestluse käigus enam midagi muuta ei saa. Kas on olemas mingi seaduse paragrahv millele tugineda ja lahkuda tööandja juurest varem? Nimelt olen aru saanud, et suuliselt lubatu ei kehti aga väga niru on aasta aega seda tööd niruda palgaga teha. Samas olen lapseootel. Kas lapsepuhkusele jäädes leping lõppeb tähtajaliselt või selle tõttu pikeneb ja pean pärast lapse 3a. saamist lepingut jätkama kuni aasta on täis lepingu mõttes.

rella 5.02.2018 10:38 (6 aastat tagasi)

§ 11. Lepingu vorm (1) Lepingu võib sõlmida suuliselt, kirjalikult või mis tahes muus vormis, kui seaduses ei ole sätestatud lepingu kohustuslikku vormi. Võlaõigust tuleks natuke närida aga suht keeruline midagi tõestada kuigi heatahmise juures saab kui vaja. Siinkohal tekib küsimus, et mis leping koolitusleping on mis määrab töötaja kohustused. Tööleping määrab sellised asjad aga mitte mingisugune koolitusleping. Või on see koolitusleping töölepingu lisana vormistatud? Pmst palga osas on tööandja lepingut juba rikkunud ja seega võiks ta pikalt saata ilusasti, milleks on sul täielik õigus.

Lammas 9.02.2018 05:58 (6 aastat tagasi)

Sellise kokkuleppe võimalus koolituskulde osas tuleneb TLS § 34 (1). Sama pargarhvi teine lõige kehtestab kokkuleppe sisule kohustuslikud tingimused, mille eesmärk on näidata ka koolituskulude põhjendatust. Üldjuhul on töötaja koolitamine tööandja kohustus, millest tulenevalt kulde hüvitamiseks sõlmitud kokkulepe on aksepteeritav üksnes mõistliku koolituskulu ületava osas. :D

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.