Kaasomanike kohustused

Aivi 9.02.2018 21:20 (6 aastat tagasi)

Tere, 3-toaline korter kuulub juba 20 aastat kaasomandina kolmele inimesele, kellest 2 elavad hetkel korteris. Kaasomanik A, kes korteris ei ela (omab teist elupinda ning elab seal), ei ole 20 aasta jooksul kommunaale kordagi maksnud. Kaasomanik B on maksnud 20 aasta jooksul suurema osa kommunaalidest, hooldab korterit, käib ühistukoosolekutel, on oma raha eest korterit remontinud jne. Kaasomanik C on maksnud kommunaalidest väiksema osa, muudmoodi ülalpidamisse panustanud ei ole. Millised väljavaated on kaasomanik B-l, kui pöördub A ja C vastu kohtusse korter täielikult endale saada? Millega saaks kohtu poole pöörata?

- 10.02.2018 09:12 (6 aastat tagasi)

Loe näiteks see läbi: http://naistekas.delfi.ee/archive/advokaat-selgitab-kuidas-lopetada-kaasomandit?id=66946166

Päivi 10.02.2018 14:20 (6 aastat tagasi)

MIs mõttes millega? Ikka kaasomandi lõpetamise hagiga. Te saate kõik koos selle korteri maha müüa ja jagate saadud summa. Saab üks omanik teistelt selle ära osta ja nende osad kinni maksta. Kui kokkuleppele ei jõua, siis atabki kohus. See, kui palju keegi midagi maksnud on - ei ole kaasomandi lõpetamisel oluline. Kui keegi ütleb et inimene ie ela ja ei maksa ka kulusid, siis saab ju väita et teised kes elasid, ilmselt ei maksnud ka temale üüri selle eest et nad tema pinnal elasid.

Pb 10.02.2018 21:18 (6 aastat tagasi)

Tulebki kohtusse minna, ega see kaasomand iseenesest ära ei lõpe. B saaks ehk trumbina käia üksnes need kulud, mis puudutavad näiteks kaasomandi hädavajalikku parandamist, igakuise haldustasu maksmist. Need kulud (elekter, vesi, prügi), mis tekivad kellegi tarbimisest (antud juhul oli see B) sinna alla ei käi.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.