Probleem laenuga

Juku 10.02.2018 12:41 (6 aastat tagasi)

Tere! Küsimus selline: üks praeguseks endine abikaasa võttis teise endise abikaasa palvel abielu ajal märkimisväärse summa laenu. Tõendatav on, et laenu sai oma kasutusse ja ka tegelikult kulutas ära abikaasa, kes ei ole panga ees laenusaaja. Kas ja millised võimalused või nõuded võiksid laenu võtjal olla laenuraha tegelikult ära kulutanud isiku vastu? Kas oleks mingi võimalus kasvõi läbi kohtu muuta see tegeliku kasu saaja kohustuseks? Tänud ette kõigi asjalike vastuste eest

Kuku 10.02.2018 14:17 (6 aastat tagasi)

Loomulikult saab laenu üle anda teisele inimesele, kui see teine inimene ja pank sellega nõus on! Muul juhul - võimatu.

Juku 10.02.2018 14:57 (6 aastat tagasi)

Tänan vastamast!!! Kusagilt advokaadibüroo kodulehelt leidsin mingi jutu, et kui üks abikaasadest on laenuraha nö huugama pannud või enda kasuks ära kulutanud, siis on see selle kulutaja lahusvara. Mind siin pisut häirib see, et laenu võttis A ja kulutas B. Kas siin ei saaks tekitada kohtus mingi ühisvara jagamise menetluse (see on A ja B vahel veel jagamata, kuigi abielus enam ei olda) mille käigus saaks tõendada, et kuna B kulutas ainuisikuliselt kogu raha (tõendatav) siis on tegu B lahusvaraga ja las siis maksab oma võlgu. Kas selline konstruktsioon võiks töötada???

Juku 13.02.2018 17:25 (6 aastat tagasi)

Tere taas Tegelikult kui keegi viitsib, siis võiks vastata, et kas selles minu eelmises kirjas kirjutatud ühisvara jagamise variandil võiks kohtus olla mingit reaalset perspektiivi või ongi kogu see asi täiesti lootusetu ja ei tasu edasisi pingutusi?

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.