Pärandiks saadud korteri müügi TM

Ülle 3.04.2018 11:54 (6 aastat tagasi)

Isast jäi maha korter. Korteri pärime mina ja õde, pool korterit on ema abielu jooksul soetatud vara. Ema elab seal, kuid sisse on kirjutatud mujale. Meie õega seal ei ela ega oma seal sissekirjutust. Nüüd tahame isa korteri müüa ja emale osta selle raha eest väiksema korteri. Kui müüme, maksame tulumaksu müügi summalt?

ott 3.04.2018 14:53 (6 aastat tagasi)

kas isal oli testament teie kasuks ja emale ei jätnud pärandust ? kui testamenti ei olnud ja ema isa ehk olid abielus siis pärib ka ema isa osast võrdselt teiega. üldiselt, te saate selle korteri suhtes oma pärandi vastu võtta ja siis vormistte korteri oma alaliseks elukohaks ja seejärel müüte siis ei pea tulumaksu maksma. ema peab samuti toimima.

Ülle 3.04.2018 15:41 (6 aastat tagasi)

Ei ole testamendi järgi, pärijad lihtsalt. Ja, osa on ema osa, me ei taha midagi endale, tahame emale uue korteri osta, aga TM ei taha maksta ....

hmm 4.04.2018 03:51 (6 aastat tagasi)

Ema elab seal korteris. las siis ema pärib üksi kogu korteri, teised loobugu pärandist. Nii saab ema müüa oma isikliku eluaseme ilma tulumaksu maksmata. Olete kõik aga pärandi vastu võtnud ja hakkate müüma, siis ema peab tõestama, et elas seal ning oma osalt tulumaksu maksma ei pea, teised maksavad oma müügiosalt tulumaksu 20% ja lisaks lisatakse nende müügist saadud tulu palgasummadele otsa ning aasta maksuvaba tuluosa väheneb, tuleb riigile ka osa palga tulumaksuvabast tagasi maksta.

Ülle 4.04.2018 05:16 (6 aastat tagasi)

Meie loobumine toob kaasa selle, et pärivad meie alaealised lapsed, see vôtab aega ....Uut korterit oleks vôimalikult ruttu vaja.

Onari Kämmal 4.04.2018 06:08 (6 aastat tagasi)

No siis on veel variant, et pärite ja siis kingite oma osa emale. Äkki saab isegi sama notariskäiguga ära vormistada.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.