eluasemelaenu tagasimaksed

EluasemeLaenuMaksed 8.04.2018 18:43 (6 aastat tagasi)

Tere Mind huvitab sellise eluaseme laenu tagasimaksete võimalused: Laenu võttes olime juba abielus ning eluase on nüüd mõlema vara. Laenu võtsin üksinda (panga leping sõlmitud minega), kuna siis ei käinud naine tööl ja nii oli parem võimalus laenu saada mingil x põhjusel. Probleem: Nüüd käib naine tööl, kuid ei panusta piisavalt püsivatesse kuludesse ja ka eluasemelaenu maksetesse. Kas mul on võimalik kuidagi nõuda, et naine maksaks eluasemelaenu makseid võrselt või mingi muu võimalus ? See ei saa ju nii olla päris nii, et abiakaasa automaatselt saab õiguse varale, kuid kohustusi sellega ei teki.

A 9.04.2018 08:16 (6 aastat tagasi)

Abikaasadel on küll üksteise suhtes teatud kohustused, kuid nende rikkumine ei anna teineteise suhtes muud nõudeõigust, kui nõuda abielu lahutamist (PKS § 15 lg 3). Seejuures sätestab PKS § 17 et kui üks abikaasa teeb perekonnale suuremaid rahalisi kulutusi kui teine abikaasa, eeldatakse, et tal ei ole õigust nõuda teiselt abikaasalt rohkem panustatud vahendite hüvitamist.

Marii 7.05.2018 05:16 (5 aastat tagasi)

Naine ju elab teiega. Ka mitterahalised panused on võimalik rahasse ümber arvutada. Kodukoristus, majahooldus, jne. Võib olla tuleb siis välja, et naise rahaline panus on võrdne teie omaga. Rahulikku abielu jätku sest lahutades läheb see vara poolte vahele jagamiseks.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.