Mure naabriga

Naabrimees 14.07.2018 21:26 (5 aastat tagasi)

Tere Oli soov lasta paigaldada koju uus tv ja interneti teenusepakkuja. Kuna naaber luba ei anna, et õhukaabel tema maad ületaks ja teenusepakkuja ilma nõusolekuta töid teostada ei saa siis millised võimalused siiski oleks see ühendus endani saada?

Ants 15.07.2018 13:37 (5 aastat tagasi)

On olemas juhtmevabad variandid.

Naabrimees 16.07.2018 14:57 (5 aastat tagasi)

Ära üllata, ei teadnudki seda.

CC 19.07.2018 15:25 (5 aastat tagasi)

Aga nii ongi, sa ei saa nõuda ainult ühte varianti, kui on olemas ka teised. Samamoodi analoogia on ka oma krundile ligipääsu nõudmine - kui on olemas mingi muu võimalus, siis ei saa nõuda, et just see tee peab üle naabrimehe maa minema.

Naabrimees 19.07.2018 15:36 (5 aastat tagasi)

Nii lihtne ongi, et mulle ei sobi teised. Ma ei mäleta peaast mis teema sellega oli kuid kui ei anta õigust rajada kommunikatsiooni siis sai seda taotleda minu teada kohtu kaudu.

BB 20.07.2018 12:29 (5 aastat tagasi)

Jah, seda saab tõesti taotleda, kui tegemist on nö hädavajaliku teenusega. Seda teed on olnud sunnitud mõnel korral minema näiteks Eletering, kus terved suures uued elektriliinid jääksid muidu rajamata ja tuhanded tarbijad ilma elektriühenduseta. Telekommunikatsioonil on erinevalt elektrist ja nt kanalisatsioonist või veetrassist aga olemas juhtmevabad variandid ja tõenäosus, et kohus ühe naabrimehe jonni põhjal sunniks teisi kinnistuomanike lubama oma maale kaableid, mis pole sugugi hädavajalikud, on nullilähedane. Eraomand on püha ja puutumatu ja kohus peab alati hindama, et vajadus seda puutumatust rikkuda on tõesti nii suur ja kaalub üles eraomaniku õigused. Veelkord - sideteenusel on juhtmevabad võimalused olemas. Antud juhul peaks sellist talumiskohustust hagema konkreetne teleteenuse pakkuja, kellelt Naabrimees tahaks teenust osta, ja vaevalt, et teleteenuse pakkuja nii rumal on, et hakkab sellise lootuse ürituse peale oma raha ja aega kulutama.

Selle teema kommentaarium on suletud. Loo foorumisse uus teema, kui soovid arutelu jätkata.