Twitteri omanik Elon Musk ütles uue rakenduse kohta, et „konkurents on hea, petmine mitte“, kuid Meta eitas juriidilises kirjas esitatud väiteid, nagu oleks endised Twitteri töötajad Threadsi luua aidanud.

Kolmapäeval saatis Twitteri advokaat Alex Spiro kirja Meta tegevdirektor Mark Zuckerbergile, kus süüdistas Metat Threadsi loomise jaoks „Twitteri ärisaladuste ja muu intellektuaalse omandi süstemaatilises, tahtlikus ja ebaseaduslikus omastamises“.

Spiro väitis BBC teatel kirjas, et Meta oli palganud kümneid endisi Twitteri töötajaid, kellel „oli ja on jätkuvalt juurdepääs Twitteri ärisaladustele ja muule väga konfidentsiaalsele teabele“, mis lõppkokkuvõttes aitas Metal välja töötada tema sõnul „kopeeriva“ rakenduse.

„Twitter jätab endale kõik õigused, sealhulgas õiguse taotleda nii tsiviilõiguslikke õiguskaitsevahendeid kui ka ettekirjutusi ilma täiendava etteteatamiseta,“ seisis kirjas.

Threadsi kujundus ja kasutamine on Twitterile väga sarnane, kuid USA autoriõiguse seadus ei kaitse ideid, nii et Twitteri juhtkond peaks edukaks kohtumenetluseks tõestama, et võetud on nende endi intellektuaalomand, näiteks programmeerimiskood.

Meta sõnul on Threadsi kasutaja loonud üle 30 miljoni inimese, Twitteris on kasutajaid siiski üle kümne korra rohkem.

Kui Musk teatas kirja avalikkusse ilmudes, et konkurents on hea, petmine mitte, siis Meta esindaja Andy stone postitas vastuseks, et „keegi Threadsi inseneride meeskonnast ei ole endine Twitteri töötaja - lihtsalt ei ole nii“.