Delfi uuris Pruunsilla advokaadilt Paul Kereselt, kas Pruunsillal on kindel plaan kohtusse minna ja kuidas suhtus ärimees sellesse, et Kaja Kallas ei lükanud oma väiteid ümber ega vabandanud. „Jah, Parvel Pruunsild on andnud juhise pöörduda kohtusse,“ kinnitas Keres.

„Ehkki Kaja Kallasel oli võimalik oma valeväiteid ümber lükata, jätkas ta kangekaelselt kuulujuttude „põhjendamist“ uute kuulujuttudega ning avaldas uue doktriini, mille kohaselt hoopis Parvel Pruunsillal endal olevat kohustus veenda Kaja Kallast, et need ei vasta tõele,“ rääkis advokaat ärimehe hämmastusest.

„Pruunsild soovib sellele kohtu hinnangut,“ ütles ta.

Delfi uuris eelmise nädala valitsuse pressikonverentsil, mida arvab peaminister Pruunsilla poolt tänavu opositsioonierakondadele tehtud miljoni euro suurusest ühisannetusest. Kallas vastas tookord, et ta ei ole küll uudist veel lugenud, aga tundub, et kuulujuttudel oli alust justkui Pruunsild oleks opositsioonile maksnud, et nad valitsuse lõhuksid. „Tundub, et juttudel oli alust,“ sõnas siis Kallas.

Kerese väitel ei vasta Kallase jutt, et Pruunsild maksis annetuse eelmisel aastal kolmele erakonnale Kallase valitsuse lõhkumiseks, tõele, sest Pruunsild ei ole eelmisel aastal ei Keskerakonnale ega EKRE-le ühtegi annetust teinud. Seda kinnitasid ka erakondade rahastamise järelevalve komisjoni ametlikud andmed.

Pruunsild ootas, et Kallas esineks järgmisel valitsuse pressikonverentsil avaldusega, kus ta lükkab oma läinud nädala jutu ümber ja vabandab tema ees. Seda Kallas ei teinud.