Justiitsministeerium ootab ajakirjandustudengitelt korruptsiooniteemalisi artikleid kuni 14. oktoobrini

09.10.2018 | 09:21

    • Jaga

9.10.2018 Kuni 14. oktoobrini ootab justiitsministeerium koostöös Eesti ajalehtede liiduga ajakirjandustudengite kirjutatud ja avaldatud korruptsiooniteemalisi artikleid.  Konkursile on eriti oodatud lood, mis pööravad tähelepanu korruptsioonivastase tegevuse kitsaskohtadele ja seni kasutamata võimalustele.

Valikukomisjoni esinaine Kätlin-Chris Kruusmaa hinnangul annavad annab noorte nägemus korruptsiooni teemale olulise lisandväärtuse, sest noored näevad teemat tihti värske nurga alt. „Konkursil osalemine aitab laiemalt üleval hoida korruptsioonivastast diskussiooni, andes sellele ka ennetusliku tegevuse mõõtme. Lisaks on osalemine hea võimalus ajakirjandustudengitele tööalaselt kätt proovida ja silma paista,“ ütles Kruusmaa.

Konkursi eesmärk on innustada ja toetada korruptsioonialast uurivat ajakirjandust ning korruptsioonialast mõttevahetust ning toetada seeläbi korruptsioonialase teadlikkuse tõusu Eestis, eelkõige kohalikul tasandil, ja tunnustada ajakirjanduse üliõpilasi.

Oma artikli võivad konkursile esitada kõikide Eesti kõrgkoolide ajakirjandustudengid. Eelduseks on, et artikkel on avaldatud Eestis ilmuvas ajalehes eesti või mõnes muus keeles 2018. aastal. Konkursile esitatakse originaaltekst ühes korrektse eestikeelse tõlkega. Konkursi auhinnafond on 1000 eurot.

Konkursi hindamiskomisjoni kuuluvad Eesti Ajalehtede Liidu tegevdirektor Mart Raudsaar, Tartu Ülikooli ajakirjanduse professor Halliki Harro-Loit, Ekspress Grupi uuriva ajakirjanduse juht Tarmo Vahter, Risto Berendson, Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudi lektor Priit Hõbemägi ning justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika osakonna analüüsitalituse juhataja Mari-Liis Sööt. Komisjoni esinaine on justiitsministeeriumi analüüsitalituse nõunik Kätlin-Chris Kruusmaa.

Tutvu tingimustega siin.

Vaata ka www.korruptsioon.ee

Justiitsministeeriumi avalike suhete talitus