Üle poole kasusaajaist pole end veel üles andnud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EVEA volikogu liige Ron Luvistsuk leiab, et tegelike kasusaajate andmete kogumine ei muuda väikese ja keskmise suurusega ettevõtete jaoks midagi.
EVEA volikogu liige Ron Luvistsuk leiab, et tegelike kasusaajate andmete kogumine ei muuda väikese ja keskmise suurusega ettevõtete jaoks midagi. Foto: Sander Ilvest

Firmade tegelike kasusaajate esitamise tähtaeg kukub kahe nädala pärast, kuid 213 000 juriidilisest isikust on info avaldanud ligikaudu 83 000. Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtete Assotsiatsioon (EVEA) peab andmete kogumist asjatuks bürokraatiaks.

Andmete esitamise tähtaeg on 30. oktoober.

Ettevõtteid, kes pole äriregistris firma tegelikke kasusaajaid märkinud, võib oodata kuni 32 000 euro suurune trahv. «Statistika avaldamisel praegusel kujul ei ole mõtet, sest see ei lahenda ühtegi probleemi,» lausus EVEA volikogu ja BFA Estonia OÜ juhatuse liige Ron Luvistsuk. «Statistikaga tegelgu statistikaamet. Kui riik on hakanud andmeid koguma, siis võiks info äriregistris tegelike kasusaajate kohta olla tasuta kättesaadav ja selle eest ei peaks maksma,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles