KOHALIK VAADE. Trumpi Kesk-Ameerika ja Mehhiko valimiskaravan (7)

Javier Brandoli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Honduralased läbi Mehhiko USA piiri poole marssimas. FOTO: Pedro Pardo/afp/scanpix
Honduralased läbi Mehhiko USA piiri poole marssimas. FOTO: Pedro Pardo/afp/scanpix Foto: Pedro PARDO/AFP/Scanpix

Midagi ei muutu, kõik on nii, nagu alati on olnud. Tuhanded keskameeriklased põgenevad oma kodumaa vaesuse ja vägivalla eest ning üritavad ebaseaduslikult Ühendriikidesse pääseda. Pole midagi uut, mingit uudist, nii on see olnud aastakümneid. Samas, miks ehib uudis tuhandetest Río Bravot (jõgi USA ja Mehhiko piiril – toim) ületada üritavatest immigrantidest rahvusvaheliste meediaväljaannete esikülgi?

Sest nüüd vaidlevad asjaosalised avalikult probleemi üle. Immigrandid pole USA presidendi Donald Trumpile mitte ainult tõsine regionaalne probleem, vaid ka rahvusvahelise poliitika küsimus.

Peaaegu 2000 kaetud nägudega honduraslast asus ühtse massina kodumaalt USA poole teele. Nad ei peitunud öö varju ega kasutanud inimsmugeldajaid. Nad teatasid avalikult, et põgenevad vaesuse ja vägivalla eest ning üritavad jõuda USAsse. Miks nüüd? Keda see huvitab?

President ja tema Twitteri-konto keeras kõik pea peale. USAs lähenevate vahevalimiste eel hinnatakse kõike toimuvat rahvusvahelisel tasandil, sest vabariiklastel on kaalul võimupositsioon nii esindajatekojas kui ka senatis.

Trump peab õhutama hirmu immigrantide ees, tänu sellele pääseski ta Valgesse Majja.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles